YILLARCA CEMAATE NAMAZ KILDIRDI …,MÜSLÜMAN BİLE DEĞİLDİ…

Yayınlama: 29.04.2024
Düzenleme: 26.04.2024 15:59
A+
A-

Bir kaç ay evvel Türkiye’de hatırı sayılır bir şekilde Türk ve Müslüman olmayan imamlar ve sakallı cübbeli  cemaat mensupları casus olarak yakalanmadı mı !…Bunları boy boy tv ler de gazeteler de görmedik mi ?

Ne güzel bir sözdür…TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR…

‘’-Türkler mert ,saf ve güvenilir insanlardır. Bilhassa dini ve manevi bahislerde kimsenin yalan söyleyeceğine asla ihtimal vermezler .Kandırmamız hiç zor olmadı saftirikleri ‘’

Bu sözleri söyleyen REŞİD PAŞA ‘ y dı…Ünlü İngiliz Casusu Arminius Vambery…

Macaristan da yaşayan bir Yahudi ailesinin çocuğudur…Budapeşte’de doğdu. Yirmi yaşında Türkçe öğrendi. Türkolog oldu .Macarların kökenini Türklerin teşkil ettiğine dair görüşü sebebiyle ‘’Pantürkizm ‘’ in babası olarak tanınmıştır…İkinci Abdülhamit in en yakınına kadar sokulur. Padişahın güvenini kazanıp Saray’daki tüm gelişmeleri padişahla yaptığı görüşmeleri ,Mısır meselesini, Ermeni sorunu gibi konuları anında İngiltere’ye rapor eder. Yahudilerin Filistin’e yerleşmeleri için zemin hazırlar gizli gizli kulisler yapar.

Vambery, 1901 yılında Siyonizm’in kurucusu Theodor Hertz ‘le ikinci Abdülhamit in görüşmesini sağladı.

İngiltere Jeoloji Enstitüsünün hizmetinde Britanya Krallığının emrinde bir casus olarak RAŞİD EFENDİ takma adıyla önce İstanbul dan Trabzon’a oradan da katır üstünde Tebriz ve Isfahana seyahat etti .İngiliz hükümeti için Ruslar aleyhine casusluk faaliyetinde de bulunduğu için gezide önce Tahrana uğradı. Hacdan gelen Türk kafilesine derviş gibi katıldı .Hive Buhara Semerkant ve Herad ı ziyaret etti.

Geniş dil ve din bilgisiyle çok inandırıcı olduğu dini seyahatini tamamlayıp İstanbula döndü. Sarayda her zaman kabul gördü. Reşid Paşa olarak Camilerde cemaati arkasına alarak namaz kıldırdı .Vaazlar verdi…

Bu gün camilerde…cemaatlerde…halkın içinde daha kim bilir kaç tane Müslüman olmayan İmam kılıklı casuslar vardır…

Her sakallıyı…Her kavukluyu…Her cübbeliyi…Ve her Arapça  deyişler söyleyeni  imam zannetmeyin…Bırakın artık şu saflığı….

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.