ATATÜRK’ E, RACON KESMEK…..

Yayınlama: 20.07.2024
Düzenleme: 15.07.2024 13:29
A+
A-

Resmi bir davette bir gün İngiliz bir Binbaşı bütün gece davette sert bir şekilde bakışlarını Atatürk’ün üzerin den ayırmaz. Atatürk’e dik dik bakar. Atatürk ne olduğunu anlamak için yaverini onun yanına gönderir.

Yaver Binbaşıya Atatürk’ e karşı neden ters tavır takındığını sorar. İngiliz Binbaşı ,Çanakkale de Atatürk ün subay olan babasını öldürdüğünü söyler. Yaver bu denileni aynen ATATÜRK ‘e iletir..

Bunun üzerine Atatürk yaverine şöyle der :’’-Git sor bakalım babasının Çanakkale de ne işi varmış ?’’

……………………………………..

TİME Dergisi tarafından 24 Mart 1923 de ve 21 Şubat 1927 de iki defa kapak olmuştur.

TİME Dergisine kapak olmak hele dergi tarafından yılın kişisi seçilmek Dünyadaki en önemli siyasal dergilerden olması nedeniyle büyük bir prestij meselesidir .Türkiye de bir kişi için TİME Dergisi tarafından kapağa taşınmış olmak önem arz eder…

TİME Dergisi onu şöyle tanıtmıştı. ‘’Mustafa Kemal Paşa Türk nerede kendisinin efendisidir deyimine her zamanki ‘cehennemde’ yanıtının yerine Türkiye de yanıtını vererek bu sözün aksini ispat etti. O hiç şüphesiz modern tarihin en büyük isimlerinden biridir. Ve şimdi Türkiye’nin kazandıklarına sahip çıkmaya azimli olarak Batının gizli güçlerine karşı duruyor ‘’

Parçalanmak üzere olan bir ulusu toparlayarak Emperyalist güçlere karşı savaşarak korumak ve hiç yoktan bir devlet kurmak…Bu ATATÜRK  e özgüydü.

ATATÜRK politikacı değil ,eğitimi donanımı ve zekasıyla gerçek bir DEVLET ADAMI’ y dı…

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.