MUALLA SÜRER…

Yayınlama: 10.08.2024
Düzenleme: 08.08.2024 12:25
A+
A-

‘’-Bediaaa biricik aşkım Badiaaa nerelerdesin ?’’…diyerek başını oynatan, kırıtarak yürüyen,gözlerini süzen Vahi Öz ü çocukluğumuzda kıkırdayarak Türk Filmlerinde seyretmeye doyamazdık.

Her ikisi de ışıklarda yatsınlar…

Mualla Sürer Türk Tiyatro ve sinema sanatçısıdır.

Yeşilçam sokağının tam girişindeki binanın birinci katında otururmuş. Filmlerde kullanılmak üzere film kostümleri dikerken 1953 yılında Hulki Saner in teklifiyle film çevirmeye başlayan Mualla Sürer, hiç ummadığı bir şekilde sinemada başarılı oldu. Türk sinema tarihinin kilometre taşlarından biri haline geldi.

Genellikle Türk sinemasında salon filmlerinde yardımcı kadın oyuncu olarak roller aldı. Sonradan görme ,gösteriş meraklısı, huysuz ve acuze kadın rolleri ile tanınmıştır. Özellikle BEDİA karakteriyle Vahi Öz ile birlikte çok beğenilen iyi bir ikili oluşturmuştur.

Sert bir maarif müfettişi, yufka yürekli bir dadı, gözü genç erkeklerde bir şen dul, kurallarına bağlı despot bir kız lisesi müdiresi, huysuz bir kayınvalide, duvak düşkünü evde kalmış yaşlı bir kız, tiplemelerini üstlenir. Açık sarı platin saçları, yüzündeki hoşnutsuz ifadeyle adeta perdede bir rüzgar gibi eserdi…Çocuk kaçırır, cepçilik yapar ama ille de Turist Ömer’den çok çekerdi.

200 e yakın filmde rol aldı. Turist Ömer filmleri ve Vahi Öz denince akla gelen sanatçımız Mualla Sürer ‘’Horoz Nuri ‘’rolünü oynayan tonton sanatçı Vahi Öz ün ‘Bedia’ adıyla ya karısı ya sevgilisi ya da belalısı olurdu.

Horoz Nuri’nin onu yüksek sesle ‘’-Bediaaaa’’ diye çağırması hiç unutulmaz.

Filmlerde ona sesini verenler ise Nezahat Tanyeri ve Suna Pekuysal ‘dı.

21 Ekim 1976 da 74 yaşındayken kalp ve solunum yetmezliğinden vefat etmiştir….Unutamadıklarımızdandır..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.