DÜNYANIN EN MUTLU ÜLKESİ…NORVEÇ

Yayınlama: 31.01.2024
Düzenleme: 30.01.2024 17:22
A+
A-

Dünya çapında yapılan araştırmalar sonucunda Norveç ve Norveçlilerin dünyanın en mutlu insanları oldukları ortaya çıktı.

Neden ?…

Norveç ismi, yerel dilde Kuzey yolu anlamına gelmektedir  .Küresel ısınmadan en az etkilenen ülke Norveç ‘dir .Ve istatistiklere göre Dünyanın en mutlu ülkesi ünvanı’na da sahiptir.

En güzel Somon balıkları Norveç’te yetişmektedir. Japonlara Somon balığından SUSHİ yapmayı Norveçliler öğretmiştir .Tüm dünyaya ihraç edilen Norveç Somonunun sayısız faydası vardır.

İkinci Dünya Savaşından bu yana Norveç’te öldürülen polis sayısı sadece 10 ‘ dur…(Amanııınn bir de gelin Türkiyeye bakın !)

Ülkede huzur ortamı ve havası hakimdir. Suç oranı en düşük ülkelerden biri olan Norveç, dünyanın en lüks hapishanelerine sahiptir. Her mahkumun kendi odası ,konforlu bir yatağı, tuvaleti, banyosu ve internete girme hakkı vardır. Özel spor salonu ve çeşitli aktiviye alanları bulunur.

Norveç’te kitap yazmaya karar verirseniz en büyük destekçiniz devlet oluyor. Devlet kitabınızdan 1000 adet satın alıp dünyadaki ülkelere gönderiyor. Böylece hem işiniz kolaylaşıyor  hem de dünyaya açılmış oluyorsunuz.

Norveç’te evsiz olmak ya da sokakta yaşamak yasak. Eğer işiniz paranız ve eviniz yoksa devlet size ev ayarlayıp ,yiyecek ve içecek masraflarınızı da karşılamak zorunda. Norveç’te çalışma saati günde 6-7 saat arasındadır. Saatlik çalışma ücreti en düşük 20 Euro ya denk gelmektedir. Bu da en düşük işçi maaşının 3500 Euro civarında olduğunu göstermektedir.

Dünyanın en temiz havası Norveçdeki Svalbard adasındadır .Adaya ilk inildiğinde baş dönmesi ve burun kanaması yaşanabiliniyor…Kötü havaya alışan insanlar için Norveç in bu güzel havası tabii ki yan etki yapıyor !..

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.