Ne ara bu kadar ahlaksız olduk?

Yayınlama: 14.06.2022
A+
A-

 

Taş devri insanlarından medeni  insanları ayıran ilk vasıf ahlaktır…

Taş devri insanının gidip alış veriş yapacakları marketleri yoktu .Et  gereksinimleri için avlanıyorlar,yabani sebze ve meyve toplaya biliyorlardı yani avlayıcı toplayıcıydılar.Issız bir yere düşsek elimizde ne varsa ondan yararlanarak aynını biz de yaparız.

Taş devri insanları eti sebzeyi çiğ yiyorlardı. Sıkışsak darda kalsak ıssız bir adada olsak ateş yakacak ortamımız olmasa ,biz de aynı şekilde yiyebiliriz.

Taş devri insanları hayvan postları giyiyordu. Issız ve soğuk bir yerde paltosuz olsak , avladığımız hayvan postlarını yüzerek deriyi tabaklar,akan derelerde yıkar, üzerimize alarak soğuktan korunurduk.

Taş devri insanları her bulduğu oyuğa yağmurdan, kardan, soğuktan, rüzgardan korunmak için ev olarak sığınıyordu. Bizlerde Bir ağaç kovuğuna, ya da mağaraya sığınabiliriz.

Taş devrinde doktor yoktu .İnsanlar kendi yaralarını ve hastalıklarını doğadan topladıkları otlarla iyileştiriyorlardı.Darda kalsak bizlerde aynını yaparız.

Taş devri insanları evlilik nedir bilmediği için önüne gelen önüne gelenle çiftleşiyorlardı…

Taş devri insanları birbirlerinin avını veya yiyeceğini  çalabiliyorlardı…

Taş devri insanları birbirlerini rahatça öldürebiliyorlardı…

Medeni insanlar bunların aynını  yapabilirler mi? Yasalar buna izin verir mi? Toplum bunlara izin verir mi? Hayır…İşte bizi taş devri insanlarından ayıran ilk unsur AHLAK dır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.