PROF.DR.  CANAN KARATAY ‘IN SAĞLIK ÖĞÜTLERİ…

Yayınlama: 02.03.2024
Düzenleme: 01.03.2024 16:58
A+
A-

Kim ne derse desin Karatay hocayı sağlıkta devrimci bir bilim insanı olarak görürüm ve sağlıkla ilgili öğütlerini uyguluyorum…

Yıllarca insanlara yumurta, et, tereyağ ve kuyrukyağı yemeyin kollestrol var denildi. Ben yıllardan beri her gün sabah 2 yumurta yedim. Yemeklerimde kuyrukyağı da tereyağ da kullandım hala da kullanırım. Sonuç…kan tahlillerim normal Şeker ve kollestrol sorunum yok.

Ve Canan Karatayın altın değerindeki öğütleri…

‘’-Çiğ süt öldürür diyorlar…Bu endüstrinin oyunudur. Aksine çiğ sütle ve yaş mayayla yapılan yoğurt ve peynir ömrü uzatır.

20 yaşındaki hatta yaşça daha küçük genç kızlara botoks yapılıyor ne demek bu ? Herkesin suratı aynı, ördek dudaklar aynı. Top gibi yuvarlak aynı göğüsler .Hepsi tek bir model. Bu sağlıklı bir şey değil.

Tereyağı kanı sulandırıyor ve bu sayede kalp krizini önlüyor .Ancak tereyağı senelerce yasaklandı. Onun yerine rafine ve margarin yağlar kullanıldı. Ondan sonra kalp krizi de arttı ,şeker hastalığı da arttı. Ben bunları anlatıyorum, aklımızı başımıza alalım.

Kasaba gidip bana yağsız et ver diyorsunuz ,en faydalı kısmını telef ediyorsunuz. Böyle olmaz .Protein ve yağ birlikte tüketilecek. Kırmızı et yağıyla beraber yenirse faydalıdır.

Çocuklar dondurma yiyebilirler, yalnız dondurmalar maalesef mısır grubu şekeriyle yapıldığı için zararlı olabilir. Dondurma yediğiniz zaman gırtlağınızda yanma olursa bilin ki onun içinde sağlıklı şeker yoktur demektir.

Dünyanın en sağlıklı yiyeceği lahanadır .Doğal olarak ev turşusu yapıldığı zaman, cam kavanozun içinde turşu da en doğal probiyotiktir. Kışın bol bol lahana yiyin bol bol lahana çorbası için. Çocukları alıştırın bol bol içsinler.

Hazır yoğurtlarda probiyotik yoktur. Kimyasallarla doludur ve süt tozundan yapılır. Çünkü fabrikadaki yoğurtlar için sağlıklı süt yapacak ortam kalmadı memlekette. Onun için günlük süt alıp evde kendiniz yoğurt yapın.

Acıktığınız zaman önce su için. Kişi düzenli su içerse acıkmaz .Neden, çünkü beynimizde acıkma merkeziyle susama merkezi çok yakındır ve birbiriyle örtüşür. Vücut susadığı zaman, açlık da hissederiz. Onun için düzenli su içerseniz acıkmanız da azalır.

Yüksek kollestrol kalp krizi yapmaz. Hepsi yalan…Kalp krizi geçirenlerin yarısının kollestrolü normal. Batının çok uluslu İlaç şirketleri ilaç satabilmek için paradigmayı değiştirdiler…’’

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.