YILDIZLAR GEÇİDİ HATAY’DA TİTUS TÜNELİNDE Mİ ?

Yayınlama: 24.06.2024
Düzenleme: 21.06.2024 15:43
A+
A-

Filmlerde sık olarak seyrettiğimiz Yıldızlar Geçidinin Hatay’ın Titus Tünelinde olduğu kuvvetle ihtimal söylentileri vardır.

1928 de Dünyaca ünlü Sırp mucit, Matematikçi, Elektrik mühendisi  Nikola Tesla, Mustafa Kemal Atatürk ile görüşmek istemiş 3, 6, 9 un sırrının Ay ‘da saklı olduğunu söyleyip ,koordinatlarını paylaşmış ve ‘’Hatay ı mutlaka elinizde tutun’’ demiştir. Çünkü onun hesapladığı koordinatlara göre Antakya’da en önemli yıldız geçitlerinden biri vardır.

Bu konuda araştırmalar yapan Atatürk, Fransız Büyükelçisine ‘’Antakya’’ benim şahsi davamdır. Şakaya gelmeyeceğini bilmelisiniz’’ diyerek bu konudaki kararlılığını göstermiştir

Hatay’ın Samandağ İlçesi Çevlik Ören yeri yakınında bulunan tünel, M.Ö 1. Yüzyılda yapılmıştır .Dağlardan inerek yaşamı tehdit eden sel ve taşkınlardan korunmak amacıyla Roma İmparatoru VESPASİANUS şehrin etrafını dolanacak ,böylece akıntıların yönünü değiştirecek bir tünelin yapılmasını emretmiştir.

Hatay ‘ın Samandağ ilçesinde bulunan Titus Tüneli ,2014 te UNESCO ‘nun Dünya Mirası listesine eklenmiştir. Tünelin bazı bölümlerinde, dağ ortadan ikiye kesilmiş gibidir ve gökyüzüne uzanan duvarlarından içeri giren güneş, nefes kesici ışıklarıyla göz kamaştırıcıdır.

Titus Tünelinin mor kayalıkları vardır ve bu mor kayalıklar aynı ayın kraterleri gibidir .Mor renk de 3. Gözü temsil eder. Ayın yükseliş ve batış süreçleri 3, 6, 9 ve 3 ün katmanlarında gerçekleşir.

Antakya artık Hatay olacaktır…Hat-Ay ın açılımı ise ayın hat çizgisi ,hat koordinatları demektir. Ayrıca bu kararı Atatürk 1936 da vermiştir. Nedeni ne biliyor musunuz peki ?…

1936 tarihinin içinde 3, 5, 9 un sırrı saklıdır…

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.