NİNELERİMİZ NEDEN SOKAK KAPISINA TUZ DÖKERLERDİ ?

Yayınlama: 27.09.2024
Düzenleme: 23.09.2024 14:56
A+
A-

Tuz dünyadaki çeşitli kültürlerde koruma ve arınmanın sembolü olarak uzun bir geçmişe sahiptir. Bu gün negatif enerjiden ve kötü niyetli güçlerden korunmak için evin ön kapısının önüne tuz serpmek gibi batıl uygulamayı ninelerimiz yapardı. Peki bu eski gelenek neden bazan hala uygulanıyor ?

Yüz yıllar boyunca insanlar tuzu güçlü koruma ve arındırmayla ilişkilendirdiler .Pek çok kültürde tuz ,yiyecekleri korumak ,yemeklerin tadını arttırmak aynı zamanda evleri ve bedenleri arındırmak için kullanılmıştır. Ölümsüzlüğün ve sonsuzluğun sembolü olarak kabul edilir ve negatif enerjiyi uzaklaştıracak sihirli özelliklere sahip olduğuna inanılır.

Bu yüzden eskiden herkes kapısının önüne tuz koyardı. Bu gün bile pek çok kişi olumsuz etkilerden korunmak için kapının önüne tuz serpme geleneğini sürdürüyor. Bu eylemin kötü ruhları durdurabileceğine ve evin sakinlerini zarar görmekten koruyabileceğine inanıyorlar. Tuz güçlü bir negatif enerji emici ve evleri arındırmanın etkili bir yolu olarak kabul edilir.

Evdeki nazarı gidermek için bir tavaya kurutulmuş üzerlik bitkisi, tuz, soğan sarımsak kabuğu ve zeytin çekirdeği konarak yakılır, tütsü yapılarak evin her tarafında gezdirilerek kem gözlerin etkisinden kurtulunurdu.

Tuzla yapılan en önemli ritüellerden biri, üzerine çıplak ayakla basarak negatif enerjiyi tuza göndermektir. Tuzun üzerinde yalınayak dururken hayatınızdan uzaklaştırmak istediğiniz tüm kötü şeyleri hayal edin. Sürece odaklanarak bu negatif enerjiyi tuza gönderin. Duygularınızı temizledikten sonra tuzu negatif enerjiyle birlikte durulayın veya toprağa gömün.

Tuzun sihirli güçlerine inansak da inanmasak da ,tuz temizleme ritüelleri duygusal açıdan özgürleştirici ve canlandırıcı olabilir. Bir çok insan için bunlar hayatlarına uyum ve refahı çekmenin önemli bir yoludur. Kendiniz deneyin ve tuz temizliğinin evinizde ve yaşamınızda ne gibi bir fark yaratabileceğini görün.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.