MOR CEPKEN…ERKEKLERİN KORKULU RÜYASI

Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-

Erkeklerin korkulu rüyası  ‘’Mor  cepken’’…

Mor cepken kadınların çeyizine konulurmuş. Eskiden çeyiz sandığının en altına konulur ve evlenen kadının mor cepkeni hiç giymemesi temenni edilirmiş. Çünkü kadının o mor cepkeni giyip evin damına evinin önüne ya da köy meydanına herkesin görebileceği bir yere çıkması, kocam bana eziyet ediyor boşanmak istiyorum zor durumdayım bana yardım edin,  demekmiş.

Köylülerce o kadına mutlaka yardım edilir ve kocası ayıplanırmış .Bu nedenle erkekler eşleriyle yaşadığı problemleri şiddete baş vurmadan saygı ve sevgiyle üstelik eşlerine önemli ödünler vererek çözmeye gayret ederlermiş. Aksi durumda kocalar eşinin mor cepken giyeceğini bilirlermiş. Eşi mor cepken giyen bir erkek eşinden boşanmakla kalmaz bir daha da kolay kolay evlenemezmiş. Çünkü herkes bilirmiş ki eşi mor cepken giydiren bir adamdan koca olmaz.

Kadına saygı göstermeyen şiddet uygulayan insana bir daha kimse kız vermez ,bir daha evlenmesi de güç olurmuş. Hal böyle olunca şiddete maruz kalan kadın sayısı yok denecek kadar az olurmuş.

Eğer bir kadın mor cepken giyerse o zaman akan sular durur, inek sağan, yün eğiren ,kilim dokuyan eller durur ,yaşlı analar, neneler ,doğum yaptıran ebeler, işlerini güçlerini bırakarak ,mor cepken giymek zorunda kalan kadını korumaya alırlarmış.

Bu arada çevrede düğün, davul, zurna ,eğlence ne varsa hepsi susarmış.

Çünkü evli kadının mor cepken giymesi ve zor durumda kalması, ölüm gibi bir şey olarak kabul edilirmiş. Mor cepken giyen kadının kocası evinden dışarı çıkamaz ,kahveye gidemez, kimse de yüzüne bakmazmış.

Eğer biz kültürümüze sahip çıkıp geleneklerimizi devam ettirebilseydik ,ülkemizdeki ‘’mor çatı’’ ya ilham veren ‘’mor cepken ‘’ i dünyaya tanıtabilseydik belki bu gün çok daha farklı olabilirdi.

………

Radikal İslamla ve Türk-İslam sentezi denilen zararlı oluşumlara toplumumuza yılardır İslam dini diyerek Arap kültürü ve adetleri şırınga ediliyor .Bizi Türklük ,Türk ulusu bilincinden uzaklaştırmak Arap ülkeleri gibi üçüncü dünya ülkeleri yapmak isteyen içimizdeki basiretsiz bazı politikacılar kendi menfaatleri karşılığında ,Emperyalist devletlerin kuklaları olmamızı istiyorlar…

Bu yüzden ülkemizde kadın cinayetleri çoğaldı. Bu yüzden Türkiye’de her gün ortalama olarak 2 kadın eşleri ve sevgilileri tarafından öldürülüyorlar.

Çocukluk ve gençlik yıllarımızda pek yaşamadığımız hatta duymadığımız kadın cinayetleri neden son yıllarda % 685 oranında astronomik bir şekilde arttı bunu sosyolojik olarak sorgulamak gerekir.

Arap seviciliğinden uzaklaşıp, adeta Arapların uşakları haline gelen menfaatçi bazı politikacılara DUR demenin zamanı gelmedi mi !…

Türklük bilincine Türk kültürüne dönmediğimiz müddetçe bu sorunlar büyüyerek devam edecektir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.