KAPİTALİZM BİSİKLETİ DE TRENLERİ DE SEVMEZ

Yayınlama: 20.04.2024
Düzenleme: 19.04.2024 16:55
A+
A-

‘’-Kapitalizm bisikleti sevmez.

Çünkü bisiklet sürmek ekonomi için kötüdür…

Bisiklet süren otomobil almaz.

Akaryakıt almaz…Kasko yaptırmaz…

Motorlu taşır vergisi ödemez.

Arabayı servise götürmez.

Yedek parça satın almaz ve işin kötü tarafı sağlıklı olur…’’  MORGAN FREEMAN

Morgan Freeman…Amerikalı oyuncu, yapımcı ve seslendirme sanatçısıdır. Freeman 2005 yılında ‘’Milyonluk bebek’’ filmiyle En iyi yardımcı erkek oyuncu Akademi (OSCAR) ödülünü kazandı. Street smart , Bayan Daisy in şöförü, Esaretin bedeli  ve Yenilmez filmleriyle, yeniden Akademi adaylığı elde etti.1937 Memphis, Tennessse ABD doğumludur.

…………….

Ne kadar doğru…Gerçekten de Kapitalizm bisikleti sevmez.

İnsanlar en yakın mesafelere  gitmek zorunda olduklarında mecburen otomobille gidiyorlar bu da hem trafik sıkışıklığına, hem gürültüye, hem benzin israfına, hem de ciddi masraflara neden oluyor. Tüm bunların yanı sıra hareketsiz yaşam da insan bedenine zarar veriyor. Bisiklet kullanımı yaygın olsa kısa mesafelere bisikletle gidilip gelinse her şey daha farklı olur. Her nedense ülkemizde bisiklet kullanımı yaygınlaştırılmıyor onun yerine bu defa motorsiklet’e ağırlık veriliyor. Tabii yine Emperyalizm baskısıyla…Çünkü motorsiklet üretimi ve satılması da otomotiv’ in yan ürünüdür.

Kapitalizm Trenleri de sevmez…

Uzun yıllar boyunca Türkiye de eski gelmiş iktidarların neredeyse hemen hepsi Tren ulaşım ağlarını geliştirmediler. Tren yolculuklarının yaygınlaşmasını ötelediler .Ağırlık hep kara yollarına hep otomotiv sektörüne verildi. Nedeni Kapitalizm ‘di..,Otomotiv devlerinin daha yoğun ve daha çok otomobil satmaları daha çok para kazanmalarıydı.

Bunun sonucu olarak da ulaşıma gereğinden fazla karayoluna yüklenilmesi gereğiyle yıllar boyunca Türkiye de binlerce insan trafik kazalarında sakatlandılar ya da öldüler…

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.