‘’KADININ SİYASET MÜCADELESİ’’

Yayınlama: 13.12.2023
Düzenleme: 12.12.2023 17:09
A+
A-

‘’Kadının siyaset mücadelesi ‘’konulu, Kadın sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının ,Adana Barosu kadın hakları merkezinin ve çeşitli kadın platformlarının katıldığı SERBEST KÜRSÜ programı Ziraat Mühendisleri Odasında yapıldı. Oldukça geniş katılımlı kadınlara yönelik etkinlikte kadınlar hemen hemen tüm meslek gruplarınca temsil edildiler.

CHP Seyhan Belediye başkan yardımcısı ve Çukurova Belediye Başkan Aday adayı Av.Rukiye Alpay Çinkılıç, İyi Parti 28.dönem Milletvekili aday adayı Çiğdem Akça, CHP 28.Dönem Millet Vekili adayı Elife Müftüoğlu , Av.Ülkü Tolunay ve Kurtuluş mahallesi muhtarı Nevin Biçer in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, izleyicilere de beşer dakikalık konuşma olanağı sağlanarak geniş bir katılım yapıldı.

Konuşmacıların ortak konusu kadının siyaset mücadelesiydi…Türkiye koşullarında seçme ve seçilme hakları olduğu halde Türkiye koşullarında kadınların etkin siyasete katılımının yok denecek kadar az olması eleştirildi. Bu konuda annelerin özellikle kız çocuklarına rol model olması gerektiği vurgulanarak, kadınlara yönelik ön yargıların ve yanlış algıların yok edilmesinin gerektiği anlatıldı.

Medyanın kadın siyaseti konusunda önemli bir etkisi olduğu sosyal iletişim paltformlarının bu konuda önemli propoganda aracı olarak siyasette ne denli etkin ve yaptırım gücüne sahip olduğu  izah edildi.

En önemli sorunun kadınların birlikte siyaset yapma deneyimlerinin olmaması olduğu vurgulanılarak  önemli olanın kendine güvenmek ve mücadeleden yılmamak olduğu belirtildi. Ve bu konuda birlikte yardımlaşarak hareket etmenin önemi anlatıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.