TÜRKİYEDE KAST SİSTEMİ VAR

Yayınlama: 10.10.2023
Düzenleme: 08.10.2023 16:10
A+
A-

Her ne derseniz deyin Türkiye de gizli bir kast sistemi var.Kast sistemi yalnızca Hindistan’da olmuyor yani…

Yurt dışına giden bir erkek anlatıyor…”-İlk defa İsveç’te bir kızla buluşuyorum Muhabbet ediyoruz.Kız sevdiğim filmleri soruyor, okuduğum kitapların gezdiğim ülkeleri soruyor.Ama işimi sormuyor.Biz Türkiye de alışmışızdır Adın nedir den sonraki ikinci soru ne iş yapıyorsun ? dur…Döndük dolaştık sevdiğimiz yemeklere geldik.Kız hala ne iş yapıyorsun diye sormuyor
En son ben sordum…Yaw her şeyi sordun da ne iş yapıyorsun diye sormadın…kız şöyle cevap verdi.Ne iş yaptığını sorarsam dolaylı olarak sosyal statünü ve kaç para kazanmış olduğunu da sormuş olurum.Bu AYIPTIR.
Ben seni merak ettiğim ve tanımak için buradayım.
O gün anladım ki bizde KAST sistemi var.Atasözümüz de bile var…Davul dengi dengine…diye

Başka bir gün yüksek mühendis olan Başka bir adamla tanıştım Ne projeler yapmış tüneller havaalanlari VS…Senin yaşında oğlum var dedi.O da mühendis mi ? dedim.Hayır, İşçidir Duvar ustasıdır , dedi…Şaşkınlıkla o nasıl oldu dedim.Mühendisin oğlu işçi olur mu ? Bizde olsa babam döve döve okutur mühendis yapar.Adam kızdı niye öyle diyorsun benim oğlum çok iyi bir duvar ustasıdır.Zorla kötü bir mühendis olacağına iyi bir duvar ustası olmasının ne kötülüğü var…dedi.
Adam gurur duyuyor oğluyla. Ben utandım.Utandım çünkü biz toplum olarak buyuz.Böyle yetiştik yetiştirildik.
Bizde KAST sistemi var.Mühendisin oğlu gerekirse zorla mühendis yapılır.İyi bir duvar ustası olmasına asla izin verilmez…”
Evet….işte biz buyuz.
Çünkü Şark toplumu bireyin kişiliğiyle, becerisiyle ve yetenekleriyle değil gösterişiyle ilgilenir

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.