GÜZEL  KANADA…

Yayınlama: 11.11.2023
Düzenleme: 07.11.2023 16:59
A+
A-

Çoğu insanın…Keşke orada yaşayabilsem…dediği Kanada Hakkında daha önce duymadığınız ilginç bilgiler…

Kanada Rusya dan sonra dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip 2. Ülkedir. Topraklarının yarısı ormanlarla ağaçlarla kaplıdır .Kanada da yaşayan insanların en az yarısı Üniversite mezunudur. Dünyadaki göllerin % 60 ı Kanada da bulunmaktadır.

Komik olan… Kanada da ,evlere girip yemek çalan hırsız Kutup ayıları için Hapishane vardır.

Kanada da evlerin musluğundan akan çeşme suyu, Türkiye de marketlerde satılan sulardan daha temiz ve içilebilir. Dünyanın en temiz suyu seçilmiştir. Kanada da yer çekimi ,dünyanın geri kalanından daha azdır. Yani Kanadaya giderseniz ,şu an olduğunuzdan daha hızlı yürüyüp koşabilirsiniz. Bu olay 1960 larda bilimsel deneylerle keşfedilmiştir.

Kanada mevsimler konusunda belirsiz bir ülke .Kışın sıcaklık -40 dereceye kadar düşerken ,yaz ayında +40 dereceye kadar çıkabiliyor. Üstelik yaz aylarında sıcaklık birden 30 derece düşebiliyor.

Kanada da şehirleşme yüksek seviyede olmasına rağmen ,doğal yeşilliklerini korumayı başarmışlardır. Halkın gidebileceği bir çok orman, park ve doğal alana sahiptir. Ağaçların mutluluk verdiğine inanılır…Sizce de öyle değil mi ?….Kanada da yunus balıklarına ve Balinalara gösteri yaptırmak ,akvaryumlarda esir etmek , yasaktır. Çok yüksek cezası vardır. Hayvanlar için özel kanun ve yasalar bulunmaktadır.

Kanada da en düşük işçi maaşı aylık 2500 Kanada dolarıdır. Ortalama aylık ev  kirası maliyeti 1000 Kanada dolarıdır .Dana kıymanın kilosu 10 dolardır. Bir kilo tavuk 7  dolardır…Kanada da en düşük maaşlı işte bile çalışsanız mutlu bir şekilde yaşayabiliyorsunuz.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.