İNCİL’DEKİ 7 KİLİSENİN TAMAMI TÜRKİYE’DEDİR

Yayınlama: 05.10.2024
Düzenleme: 01.10.2024 10:41
A+
A-

İncil de adı geçen 7 kutsal kilisenin tamamı da Türkiye sınırları içindedir.

İncil de bu kiliselerden bahsedilen bölümde aziz John Hz. İsa’ya 7 kiliseye birer mektup göndermesi istediğini söyler  mektupların içeriğini sıralar.

O dönemde Roma İmparatorluğuna ait topraklarda inşa edilen  ve Asya’nın 7 kilisesi olarak   anılan bu kiliseler günümüzde İzmir Manisa ve Denizli illerinde yer alıyor.

İzmir’deki ‘’SYMRNA’’,  İzmir’deki ’’EFES’’,  İzmir’deki ‘’BERGAMA’’ , Denizli’deki ‘’LAODİKYA’’ , Manisa Salihli’deki ‘’SARDES’’ , Manisa Alaşehir’deki ‘’FİLEDELFİYA’’ , Manisa Akhisar’daki ‘’THİATİRA’’

İncil’de vahiy gönderilen 7 kilise olarak bilinir.

Hz. İsa’nın sağ elinde 7 yıldızla temsil edilen 7 altın şamdan ve kiliselerin 7 meleği ya da habercisiyle temsil ediliyor.  Bazı tarihçiler ise Yedi kiliseyi batı  kilisesi tarihinde Pavlus zamanından İsa Mesih’in dönüşüne kadar olan 7 farklı dönemi temsil ettiği şeklinde yorumluyorlar.

Yedi kilise kehanetine gelince….

Tanrı son savaşı yani Armagedon’u ve kıyameti bu yedi kiliseye haber verecek ve bu yedi topluluğa haber verildikten sonra kıyamet başlayacaktır .Aynı inanış’a göre 7 yıllık bir Kaosun sonunda İsa Peygamber bu yedi kiliseden birine inecek ve 1000 yıllık altın çağ denilen ,Tanrının krallığı süreci başlayacaktır.

HRİSTİYANLARIN İKİ HAC YERİ VARDIR …

Hristiyanlarca kutsal olduğu için gidilen iki önemli hac yeri vardır. Biri Kudüs diğeri Türkiye’de Tarsus’dadır. Tarsus’daki Aziz Pavlus kilisesi ve kuyusu ,Kudüs e Hac için giden Hristiyanlar mutlaka buraya uğramakta ve bunu Hac vazifelerinin bir parçası olarak görmektedirler. Burayı ziyaret eden Hristiyanlar kuyudan çıkan suyla vaftiz olmayı çok nemli bulmaktadırlar.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.