Hayvanları Koruyalım!

Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Dünya’yı paylaştığımız dostlarımızı koruma günümüz kutlu olsun.

Her yıl 4 Ekim hayvanları koruma günü olarak kutlanmaktadır. Böyle önemli bir günün ortaya çıkması toplumda hayvanlara olan duyarlılığın artmasını sağlamaktır. Dünya Hayvanları Koruma Günü, ilk kez 1931 yılında Floransa’da yapılan bir konferansta kutlanmaya başlanmıştır. 4 Ekim tarihi, aynı zamanda Azize Francis’in (hayvanların koruyucu azizi) anma günü ile de ilişkili olduğu bilinmektedir.

Böyle bir dünyada dostlarımızı bir gün değil her gün koruyabileceğimiz alanlar inşa etmeliyiz. Onlara en iyi yaşam koşullarını sağlamak hepimizi ilgilendiren önemli bir konudur. Böyle güzel bir günde dünyaya verebilceğimiz en önemli mesaj her canlının saygıyı hak ediyor oluşudur. Dünyanın sadece insanlara ait olmadığını göstermek en güzel mesajdır. Herkesin hayvan haklarını öğrenmesinde fayda vardır. Her hayvan saygı görme hakkına sahiptir. İnsanlar, diğer hayvanları yok edemez veya onları sömürmek amacıyla kullanamaz. Bilgilerini hayvanların yararına kullanmak zorundadır. Tüm hayvanlar, insanca bakılma ve korunma hakkına sahiptir ve bunu herkes bilemelidir.

Hiçbir hayvana kötü muamele yapılamaz, zulmedilmez. Bu hiç bir insanoğlunun hakkı değildir. Dostlarımızı koruyalım, onların yaşam alanlarına saygı duyalım.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.