‘’HAYAT ALTMIŞLARDA BAŞLAR…’’

Yayınlama: 06.09.2024
A+
A-

Bu cümleyi Fransız bir yazar söylemiş.

-İlk duyduğumda bu söz bana anlamsız gelmişti…Kendi kendime hadi oradan demiştim böyle bir şey olabilir mi? Mümkün değil bu bir palavra, moral motivasyon için söylenen yazılan bir cümle…

Bu cümle aklımın bir kenarındaydı, taa ki sıra bana geldi yaş oldu altmış. Eğer hayatın özgürlük olduğunu veya özgürlüğün hayat olduğunu kabul edecek olursak ,evet hayat ve gerçek anlamda özgürlük altmışında başlar.

Kendine inanmama güvenmeme zincirinden kopma, başkaları için değil kendin için yaşama, kendine şefkat ve ilgi gösterme yaşıdır atmışlar. Kendi karakterini kabul etme ve onu değiştirme çabasından vaz geçme yaşıdır altmışlar. Özgürlük içinde olduğunu hissetme ,kendini eleştirmeme, serzenişte bulunmama ve sükunetle kendini kabullenme yaşıdır altmışlar….Hatalarınla gurur duyma yaşındır altmışlar.

Çalışma mecburiyetinden kurtulduğun, emekliliğin keyfine vardığın ve artık hoby ve zevk için çalıştığın yaşlardır altmışlar. İstediğin kadar uyuma istediğin kadar uyumama özgürlüğündür. Aşırı yemek yemekten kurtulduğun. Sağlık için yediğin yaşlardır .Karşı cinse olan ilgin dengesini bulmuş karşı cinsten ne istediğini özgürce söyleyebildiğin yaşlardır altmışlar…Bu özgürlükler sana ayrı bir ruh boyut ve zevk katar.

Aynaya baktığında kırışıklarınla barışık olmaktır altmışlar. Sevdiğin dostlarla birlikte olma seni sıkan ve üzen insanları kendinden uzaklaştırıp harcama yaşıdır altmışlar…Canının istediği yere seyahat etme dostlarınla beraber olma ,onlarla yemek yeme neşeli yürüyüşler yapma, birer kadeh içme ve geçmiş deki sevgililerini anlatma yaşıdır altmışlar.

Bunları kimse senden alamaz zira sen yeni bir hayata başladın. Artık özgürsün iş pozisyon ve mevki peşinde koşmayacaksın. Aynalardan kurtuldun artık dış görünüşün senin için o kadar önemli değil.

Hayatın temelinin mal varlığı değil sevgi olduğunu anladın artık. Tüm benliğini acımasız hayat cenderesine çeken o cendereden kurtuldun artık. Artık hayat başlama zamanı geldi.

Sevgini başkalarından esirgememenin sevgini başkalarına sunmanın zevkini öğrendin artık.

Sen hayatın kısa olduğunu ve fırsatların sınırlı olduğunu anladın artık.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.