Haddini bilmemek

Yayınlama: 04.06.2022
A+
A-

Haddini bilmek…Neler yapabileceğini gücünün ve bilgisinin nelere yeteceğini bilmektir.
Günümüz Türkiye sinin en büyük sorunu da budur iste,haddini bilmemek.Yalnizca Siyasilerin değil halkında büyük bir kısmı haddini bilmeme eylemindedirler.
İnsanı insan yapan en önemli vasiflardan biri haddini bilmektir.Bildigi deneyimledigi ve bilindiği tescillenmiş seyler üzerinde konuşması ve fikir yürütmesidir…Doğru olan budur.Ama Günümüz Türkiye sinde genelde cahil kesim…kendini herseyi bilen sanıyor.
Hani Anadoluda yaygın bir deyim vardır ya… AĞZI OLAN KONUŞUYOR, diye tam bu sorunu bilen, bildiği için bu üç kelimelik eleştiriyi getiren cuk diye yerine oturmuş bir toplum sözüdür.Sosyal hayatta pazarda, carsida,okulda,markette,otobüs de ,dolmuşta hemen her yerde herseyi bildiğini sanan hadsizlerle karşılaşabilirsiniz.Onlarca…Her şeyi kendileri bilirler.Kendilerinin bildikleri her şey doğrudur.Inatla yarimyamalak bildiklerini ya da hiçbilmediklerini kafanıza sokmaya çalışırlar.Yanilip sarılıp kibarca itiraz edecek olsanız yandınız,Çünküsize car car bagirirlar hatta utanmadan hakaretler edebilirler. Gözlerini büyüyen hırs ve cehaletle saldırırlar.Etraf onlarla doludur.
TELEVIZYONLARDAKI HADSİZLER
Bir de her aksam Ekranlara çıkıp kafa ütüleyen, toplumu yalan yanlışlarla manipüle eden ben falanim filanim diye hindi gibi sisinip afra tafra atan tipler de vardır ki gerçekten onlara tahammül etmek zordur.
Bazıları erkek bazıları da kadın olan bu herseyi bildiğini iddia eden tiplerin en büyük özelliği de binlerce insanın gözüne baka baka yalan söyleme leridir.Yalan ve yanıldıklarını ispatlı belgeli sunulduğunda ise inanılmaz bir piskinlikle itiraz ederler Bu da yetmezmiş gibi yalanlarını ortaya çıkaranlara hakaretler ederler.
Belli yerlerden maddi menfaatler götürdüğü gün gibi belli olmalarına rağmen utanmadan sıkılmadan yalan ve yanlışlarıyla toplumu yanılgıya götürmeye devam ederler.
Ve hiç gelecek nesillerin hatta kendi çocuk ve torunlarınında olumsuz etkilenecekleri haksızlıkları hukuksuzluklari yapmaktan çekinmezler
Nemalaniyorlar ya hiç bir şey umurlarında değildir.
Halbuki,
Medyada hiç bir sey kaybolmaz…bu yazılanlar bu söylenenler bu halkı yanlış ve yanılgıya yonlendirenlerin yaptıkları her daim kayıtlardadir,bir gün bunlar netlik kazanıp teker teker ortaya çıktığında kendi çocuklarının ve torunlarının yüzüne nasıl bakacaklar?
Latince bir söz vardır…VERITAS NUMQUAM PERIT
Türkçesi…GERCEK ASL YOK OLMAZ
Evet gerçek asla yok olmaz

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.