ELLER NEDEN BOLLUK İÇİNDE ?

Yayınlama: 16.08.2024
Düzenleme: 15.08.2024 16:40
A+
A-

Finlandiya’da yaşayan bir dosttan…

‘’-En sevdiğim ülke…Finlandiya’da yaşıyorum .Burada insanların yaşam standartları genellikle iyi. Yoksul insanlara rastlamak çok zor. Alkol veya narkotik madde ya da kumar gibi bağımlılığı olmayan biri kimseye muhtaç olmaz. Gerekirse devletten barınma ve geçinme desteği alır.

Buna rağmen ne gıdalar ne de eşyalar mümkün olduğunca israf edilmez. Çok gerekli olmadıkça bir şey satın alınmaz. Bir şeye ihtiyaç kalmamışsa ihtiyaç duyacak birine verilir. Ya da ikinci el mağazalarında  internetten satılır.

Mesela çocukları olan bir aile ne kadar varlıklı da olsa ikinci elden kıyafet alır. Bir yıl sonra küçülenleri satar ve yeniden ikinci el kıyafet alır. Bazan bir şey almayacak olsa bile bit pazarında dolaşmaktan hoşlanır. Bu arada Fincede KİRPPU bit, TORİ ise Pazar demektir. Aynı bizdeki gibi bit pazarı dedikleri KİRPPUTORİ den giyinmek hiç gocunacak bir şey değildir. Aksine sizin sınırsızca tüketim çılgınlığından imtina edecek entelektüel seviyede olduğunuzu ve alçak gönüllülüğünüzü ortaya koyar.

Burada gösterişli arabalar ve gösteriş düşkünlüğü yadırganır.

(Ohoo gelin de bizdeki gösteriş düşkünü bazı siyasi liyakatsizlere, bazı sonradan görme soytarı zenginlerin yaptıkları artık kendilerini maskara durumuna düşüren rezilliklere bakın)

Belki de soğuk iklim yüzünden gösterişli giyinen birine pek rastlamazsınız. Doğaya zarar vermekten ve kirletmekten kaçınırlar.

(Ohoo gelin de bizdeki bazı cahil politikacıların ve bazı zır cahil halkın yaptıkları doğa katliamlarına bakın)

Matematik dünyası, dergisinde okuduğum bir şeyi paylaşacağım. Bir okur soru köşesine neden Matematikçiler hep eskimiş gömlek giyerler ?diye bir soru göndermişti. Dergi Editörü de henüz bitmemiş bir gömleği neden atsınlar ki…diye cevap vermişti

Kimin ne diyeceğine takılmayıp üzerinde yaşadığımız gezegene saygı duyarak yaşayalım.

Ne kadar az satın alıyorsak o kadar olgunuz. Ne kadar az çöp atıyorsak o kadar olgunuz. Emek verilerek üretilmiş her şey değerlidir.1 lira değer biçilse bile o 1 lira değerlidir.’’

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.