“EĞER HASTA OLMAK İSTEMİYORSAN !’’

Yayınlama: 12.10.2024
Düzenleme: 08.10.2024 12:29
A+
A-

Brezilyalı doktora ait olan bir yazıda şöyle yazar :

Eğer hasta olmak istemiyorsan ;

Duygularını anlat. Saklanan veya baskılanan heyecan ve duygular ;gastrit ,ülser, bel fıtığı ,bel ağrıları gibi hastalıklara yol açar. Zamanla duyguların bastırılması kansere dönüşür.

Öyleyse ,sırlarımızı hatalarımızı birileriyle paylaşmalıyız…Diyalog  ,konuşma kelime çok güçlü birer ilaç ve mükemmel birer terapidir. Karar vermelisin. Asla yalnız kalma dostlarınla kal.

Kararsız kişi güvensiz, endişe ve ızdırap  içinde olur .Kararsızlık sorunları, endişeleri ve çatışmaları çoğaltır .İnsanlık tarihi kararlardan oluşur. Karar vermek ,diğerlerinin kazanması için vaz geçmeyi ve avantajları kaybetmeyi kesinlikle bilmektir.

Kararsız kişiler mide rahatsızlığı, sinir hastalıkları ve cilt sorunlarının kurbanıdır .Olduğundan farklı yaşama…Gerçeği saklayan, rol yapan, her zaman mutlu olduğu görüntüsünü veren, mükemmel görünmek isteyen kişi tonlarca ağırlığı üzerinde biriktirmektedir. Ayağı kilden olan bronz bir heykeldir. Aldatıcı görünerek yaşamak kadar sağlık için kötü bir şey yoktur. Kaderleri ,ilaç hastane ve acıdır.

KABULLEN…Reddedicilik ve kendine saygı eksikliği, kendimizi kendimize yabancılaştırır. Kendimizle barışık olmak sağlıklı yaşamın anahtarıdır .Bunu kabul etmeyenler kıskanç, taklitçi, aşırı rekabetçi ve yıkıcı olurlar. Eleştirileri kabullen .Bu bilgelik, akılılık ve terapidir.

ÇÖZÜMLER BUL…Olumsuz kişiler çözüm bulamazlar ve sorunları büyütürler. Üzülmeyi, dedikoduyu ve kötümserliği tercih ederler. Karanlığı kovmak için kibrit yakmalıdır.

Arı ufacıktır fakat var olan en tatlı şeylerden birisini üretir .Biz ne düşünüyorsak oyuz. Olumsuz düşünce ,hastalığa dönüşen negatif enerji üretir.

GÜVEN…Güvenmeyen kişi iletişim kuramaz ,açık değildir, derin ve sağlam ilişkiler geliştiremez, gerçek arkadaşlıkları nasıl kurabile ciğini bilemez. Güven olmadan bir ilişki de olamaz. Güvensizlik sendeki inancın azlığıdır.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.