ÇOCUKLARINIZI SAPIKLARDAN KORUMAK İÇİN DİKKAT EDİN…

Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-

8 yaşlarında küçük bir çocuk parkta oynuyordu. Yabancı bir adam yanına yaklaştı, annesinin hasta olup acilen hastaneye yatırıldığını ve onun yanına götürmesi için geldiğini söyledi.

Çocuk tamam dedi o zaman şifreyi söyle ? Adam şaşırdı Ne şifresi ? dedi. Çocuk ‘’-Annemin bana öğretip ezberlettiği şifreyi söyle, söylemezsen bağırıp etraftan yardım isteyeceğim’’ dedi…Adam bunun üzerine telaşla oradan kaçtı.

Çocuğun bu akıllı davranışı belki de hayatını kurtarmıştı.

Çocuklarınızı bu konuda eğitin aranızda bir şifre belirleyin şifreyi ona ezberletin ve asla diğer kişilere söylememesi konusunda sıkı sıkı tembihleyin.

Çocuklarınıza yabancılarla asla konuşmamasını tembihleyin. Tanıdık birileri dahi olsalar verilen yiyeceği ya da içeceği almamalarını sıkıca öğütleyin.

Tatilde çocuklarınızın deniz ve havuzda mayosuz dolaşmasına izin vermeyin. Islak mayoyu herkesin önünde değiştirmeyin. Bebekse altını herkesin önünde açmayın. Özel bölgeleri hakkında yorum yapmayın .Temizlik ve sağlık için gerekli olmadıkça dokunmayalım.

Bayramlarda akraba ziyaretine gidecek çocuklarda onların mahremiyetine dikkat edin

‘’-Sarılmaz, o yabanidir. Hadi sarıl sana bir çikolata vereceğim. Öp bir kere para vereceğim gibi cümlelerden kaçınalım. Çocuklarımızın zihninde para için, çikolata için, oyuncak için bir başkasının öpebileceği, kendine dokunulmasına izin verebileceği algısını oluşturmayalım. Bu çok tehlikelidir’’

Çocukların mahremiyetlerine saygı duyalım.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.