CENGİZ HAN TÜRK MÜ DÜR ?…

Yayınlama: 07.06.2023
Düzenleme: 01.06.2023 13:21
A+
A-

‘’-Tanrının evi insanların yüreğidir. Siz bütün kötülükleri yüreğinize dolduruyor…Sora da Tanrıya koca koca ibadethaneler yapıyorsunuz…’’

CENGİZ HAN

‘’Cengiz Han Türktür.  Moğollarda Türk ün bir kolu bir budunudur. Yabancı kaynaklar da Moğolları bir Türk boyu olarak kabul eder. Moğollar, Yakutlar Türkün hasıdırlar. Çünkü o coğrafya bozulmamış diğer kavimlerle asimile olmamış .Tengrici inancını da muhafaza etmektedir.

Semavi dinler Türkleri bölüp parçalamıştır. Her semavi dinde Türk vardır. Dinler Türk ün ayağına pırangadır. Olaya ANADOLUDAKİ Türklerin yaşam tarzı ile bakmayın. Anadolu da Türk mü Kalmış ?… % 70 i Araplaşmış . Bizdeki ALEVİ Türklerin yaşamı nisbeten Türk Mitolojik değerlere uyar. İçinde Tengri özellikler taşır .Türk değeri taşır .İşte bu yüzden Moğollarda ,Altaylarda, Yakutlarda aynen korunmaktadır.

Moğolu ve Cengizhan ı Türkten saymayan kesim .Peki şunlar Türk mü ?..Emir Timur…Hülağü han…Babür han…Uluğ bey…bunlar Türktür  denildiğinde pek itiraz etmez siniz. Peki bu cehalet değil mi ? Çünkü bu saydığımız hakanlar Cengiz in torunları.

Cengiz Han Dede Korkut un kültüründen gelmedir .Dede Korkut Kültürü de TENGRİ nin özüdür. Tengri bir Türk felsefesidir…Dinde değildir. Bu felsefede  BİLİME / EVRİME uygun bir felsefedir. Yani tabiat ananın, doğanın ve gökyüzü semanın özüdür.

Bu günün felsefi akımları

Ateizm

Deizm

Agnostizm

Akımları da çıkış noktası olarak Tengri öğretisini baz alırlar .Yer kürenin bütün yazılımları da üç kutsal kitap safsatasına dayanmaz…GILGAMŞ a…DEDE KORKUT a…ODİN ATA ya…ÜLGEN ve UMAY öğretisine dayanır .İnsanlığın tarihinin de bu kültüre dayandığı son yılların Arkeolojik kazılarında kanıtlanmıştır…’’

(Turan Akkılıç tan alıntıdır.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.