YAŞLI POLİTİKACILARDAN BIKTIK USANDIK, YETER ARTIK GENÇLERE YER AÇIN

Yayınlama: 06.12.2022
A+
A-

Demokraside ve sosyal refah seviyesi yüksek batılı ülkelere baktığınızda ,bu ülkeleri yöneten siyasilerin hemen hepsi belirli bir zaman sonra kendi inisiyatifleriyle siyaseti bırakırlar. Hem de çoğu siyaseti zirvedeyken bırakırlar…

Kimi kendi mesleklerine dönerler ,kimi hoby leriyle uğraşırlar, kimileri de bir çiftlik ya da bahçeli ev alarak şehir dışında doğayla sakin bir hayat sürerler.

Kendilerinin yerine genç siyasetçiler önerirler ya da yetiştirirler.Gençlerin önünü açtıkları gibi onları desteklerler..

Bizdeki siyasetçilerin de bir kısmı da ,yıllarca siyaseti bırakmaz yaşlandıkça yaşlanır,sağlığı sekteye uğrar hatta yaşlılıktan altına işemeye başlar..,,yaşlı alt bezi kullanır hala gider siyasetin koltuğuna oturur…Bu dar ufuklu benciller ,Asla gençlere alan açmadıkları gibi eğitimli zeki ve başarılı gençlerin önünü tıkarlar…

BİZDEKİ BAZI SİYASİLER,

ÖLÜP TABUTA GİRENE KADAR KOLTUKLARINA ZAMK GİBİ  YAPIŞIRLAR……

Elbet bu konuda halkın da yaptığı yanlışlar var .Bazı Halk kitleleri de beğendiği politikacıyı körlemesine tutarlar.Sormaz, sorgulamaz, söylevlerinin ve yaptıklarının  doğru olup olmadığını araştırmaz…haybeye adam tutarlar ,haybeye oy verirler.Tuttukları siyasiler evladiyeliktir…Dededen babaya, babadan oğula geçer.

Türkiye’deki bazı politikacılar neden böyledir?,, diye sorguladığımızda genellikle karşımıza çıkan onlardaki kişilik sorunları oluyor…

(İyi eğitimli , sevilen , üretken , kaliteli, başarılı ve saygın  politikacılarımız bu kategorinin dışındadır.)

1-Bizdeki politikacıların bazıları… dar gelirli ailelerden geldikleri için paraya ve güce doymazlar.Görgü sorunları barizdir.

2-Bizdeki politikacıların bazıları… İyi ve kaliteli eğitim almadıkları için ufukları ve dünya görüşleri dardır.Büyük bir çoğunluğunun meslekleri bile yoktur.Yani bizdekilerin bir çoğu mesleksiz kuru kuru politikacılardır.

3-Bizdeki politikacıların bazıları…Yüksek lisans ve doktora düzeyinde yurt dışında eğitim almadıklarından dünya ile entegre olmakta zorluk çekerler.Bu yüzden dışişlerinde hemen hepsi başarısız olur.

4-Bizdeki politikacıların bazıları…Kişilik sorunları olan kompleksli insanlardır.Etraflarında devamlı emir yağdırdıkları insanlar olmasından ,kendinden korkulmasından, devletin sağladığı imkanlardan, bedavacılıktan ve devlet imkanları sayesinde bir şekilde zenginleşmekten çok memnundurlar.

5-Bizdeki politikacıların bazıları…Genelinin annesi ya köy kökenlidir ya varoşlardan gelmedir ,okuma yazma bildikleri dahi şüphe götürür.Bu ifadem asla onları rencide etmek değildir, Sonuçta tüm anneler kutsaldır .Ama yadsınamaz gerçekler de vardır.…Çünkü Çocuklar asıl eğitimlerini anneden alırlar.Anne eğitimde mihenk taşıdır.

Sevgili Atatürkümüz boşuna dememiş..,

“AYDIN KADINLAR AYDIN ÇOCUKLAR YETİŞTİRİR” diye

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.