ET YENMEZSE, BEYİN YETERLİ ÇALIŞAMAZ

Yayınlama: 09.10.2023
Düzenleme: 08.10.2023 16:09
A+
A-

Prof.Sami Ateş in çok önemli tespitleri var…
“-Neden Japonya’daki kahvaltıda çocuklara çok yumurta yediriyorlar? Japon çocuklar neden her sabah kahvaltıda düzenli olarak yumurta yiyorlar?
Osmanlı Devletinin son 200 yılı da dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti nin gıda politikasını Emperyalist ler dizayn ettiğinden beri zihinsel olarak sağlam bir gençlik maalesef yetişmiyor .
Asıl sorunun kaynağına hiç inmedik ,tartışmadık .
Japonya’daki çocuklara 7 yaşından itibaren kahvaltıda en az 2 yumurta yediriyorlar.Ekmek genelde yok varsa da çok az.Her akşam ise sofrada genellikle deniz ürünleri karides, ıstakoz, kalamar, midye, yani balık kesin oluyor.
Japonya ve Güney Kore de ceviz ithalatı son 50 yılda yüzde 140 artmış.Cocuklara durmadan ceviz yediriyorlar.Günde en fazla iki öğün yemek yiyorlar.
Tamamen protein odaklı bir beslenme var.
ABD nin teknolojik üretim merkezi ” SLİKON ” vadisinde nasıl beslendiklerini anlattılar,şok oldum.
1950 lerdeki Alman Devletinin gıda politikasını araştırın
Güney Kore de Japonyayı örnek almaya başladı.Bu ülkeler resmen çocuklara nasıl beslenmesi gerektiğini öğretiyor dayatıyor.Şeker ekmek ( Tam buğday kepek ekmek fark etmez) odaklı beslenme beyin hücrelerini öldürüyor.Beyin gelişimini mahvediyor. Marketlerdeki karbonhidrat paketli ürünler tamamen operasyon aracı olmuş.
ABD halkı da gerizekalı obezite olmuş . Çünkü aynı beslenmenin esiri olmuşlar.Sadece beyin göçü ile farkı kapatıyor ya da özel olarak seçtikleri bireylerin beslenmesine önem veriyorlar.
Buradan net olarak söylüyorum. Türkiye Cumhuriyetinde milli bir gıda politikasını olmadan kalkınma imkansızdır.
Türkiyede protein bazlı ürünler pahalı iken, karbonhidrat ürünler neden ucuz? En büyük protein bazlı ürünler olan kuzu etini Türkiye de kaç kişi yiyebiliyor? Hayvancılık neden bitirildi ?Asıl milli mesele budur …Beka sorunu budur.
Matematik zekası olmayan kod yazmasını bilmeyen gençliğin olduğu ülke yazılımda ilerleyemez.Yapay zeka maalesef geliştiremez.
Anne ve babalara sesleniyorum..Çocuklarımızdan şekerli ürünleri ve ekmeği uzak tutun bu ülkeye yazık etmeyin.

Şahsen denedim 1 aydır ekmek ve şeker yemiyorum acıkmamaya başladım 6 kilo verdim.Geçen gün test ettim bir kitapta bir sayfayı 32 saniyede okuyup anlarken şimdi 21 saniyede okuyup anlamaya başladım.
Bu tesadüf olamaz…”
Ülkemizi uyaran,
Akılcı ve akıllı tespitler
Ama uyan da uyanan da  yok !….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.