ANNE SÜTÜNDEKİ MUCİZE…

Yayınlama: 30.01.2024
A+
A-

Annelik  ve doğurganlık doğanın mucizesidir. Anne sütünün mucizesi ise bir bambaşkalık oluşturur. Son yıllar da  bilim adamlarınca laboratuvarlarda yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda şu ortaya çıkmıştır.

Bebek hastalandığında anne sütünün içeriği değişmektedir. Bebek sağlıklıyken oluşan anne sütü ve bebek hastalandığı günün ertesi günü anneden alınan süt örneği birbiri ile karşılaştırıldığında hayret verici farklı bir sonuç ortaya çıkar.

Bebeğin hastalıkla savaşması için gerekli olan antikorları anne vücudu tespit edip ona göre üretip ve sütün içine eklediği ortaya çıkmıştır. Anne vücudu bu tespiti hasta bebek anneden süt emerken yapıyor. Hayran olmamak elde değil. Kusursuz bir yaradılış.

Anne sütü, bebeğin ilk altı ay ihtiyacı olan protein, yağ, demir, vitamin gibi her türlü besin değerine içeren ideal besin kaynağıdır. İçinde koruyucu maddeler nedeniyle bebeği enfeksiyondan korur. Bu nedenle doğumdan hemen sonra bebeklerin anne sütü ile beslenmesi ve bunun ilk altı ayı yalnızca anne sütü ile devam etmesi öneriliyor .Bebeğin altıncı aydan sonra anne sütüne ek olarak destek gıdalar ile beslenme programının oluşturulması ve sürecinde de 2 yaşına kadar devamı önem taşıyor.

Anne sütü bebek için doğada bulunan en faydalı besin kaynağıdır. Anne ve çocuğun birbirine bağlanmasını kolaylaştırır. Bağışıklığı güçlendirir ,zatürre ,orta kulak iltehabı menenjit ishal gibi hastalıkların görülme sıklığı anne sütü ile beslenen çocuklarda azdır.

Bu yüzden dünyanın her tarafında doğum yapan annelere titizlikle bebeklerini emzirmeleri önerilir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.