BEYİN OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİ GERÇEKLEŞTİRİR

Yayınlama: 22.03.2024
A+
A-

Beyninizin içindeki tehlike…Ters çaba kuralı…Yani beyin olumsuz düşünceleri bir şekilde gerçekleştiriyor.

Beynin en tehlikeli yanı ters çaba kuralına göre çalıştığı anlardır. Başınıza gelmesine en çok korktuğunuz şeye odaklanırsınız, beyin onu size çeker, korktuğunuzu başınıza getirir. Buna ters çaba kuralı denir. Bataklıktan çıkmaya çalıştıkça ,dibe gömülmeye benzer.

Beyin odaklanılan hedef için çalışır, hedef olumsuz olsa bile onu gerçekleştirmek için çalışır.

Sınava girdiğinize kendi kendinize  ‘’Başaramayacağım ‘’ dediğinizde o anda itibaren beyin edindiğiniz bilgilerin çoğunu unutmaya başlar ve sınava girdikten sonra önünüze bildiğiniz sorular gelse de ya çözmekte zorlanırsınız ya da otomatikman unutursunuz.

Kendi kendinize kararlı olarak ‘’Başaracağım ‘’ dediğinizde beyninizin çalışma kapasitesi otomatikman artar hiç cevaplayamayacağınızı sandığınız sınav sorularına beyniniz en eskide kalmış çözümleri dahi önererek başarmanızı sağlar.

Topluluk önünde konuşma yaparken ‘’Acaba heyecanlanacak mıyım ?’’  diye düşünürseniz.., korkunuz olmasa da, heyecanlanacaksınız !…Korkunuza değil konunuza odaklanın. Başınıza gelmesinden korktuğunuz en kötü şeye değil, başınıza gelmesini istediğiniz en iyi şeye odaklanın. Unutmayın kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda onu çoğaltırsınız.

Şu andan itibaren iyi şeyler düşünmeye başlayın, hayatınızda harika şeyler olmaya başlayacak .Siz de göreceksiniz.

Eskiden ninelerimiz sanki bunları bilirmişçesine bizlere…’’Asla kötü düşünmeyin kötüyü çağırırsınız ,iyiyi düşünün ki iyiler gelsin’’…derlerdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.