Allah saçtan nefret etseydi kadınları kel yaratırdı

Yayınlama: 27.09.2022
A+
A-

Kuran’ın değişik çevirilerini okudum.Hic birinin mealinde net olarak başınızı orteceksiniz sözcüğü yok.Sadece kadınlar için edep yerlerinizi örtünün diyor…
Islamiyetten evvel Ortadogudaki Arap toplumlarında bazı kadınların belden yukarilari çıplak, göğüsleri açıkta dolastiklarini bazı tarihçiler yazarlar.
Örtünün emrinin bunun için vahiy yoluyla geldiği belirtilir.
Ama net olarak saçınızı tamamen kapatın cümlesi yoktur Kuranda…
E peki bu abartı neden ?
Çünkü zaman içinde İslamiyet ilk oluştuğu gibi bir din olmaktan çıktı.
Mezhepler ve tarikatlar Islamin özüne en büyük darbeyi vurarak İslam toplumunu mezhepsel olarak birbirlerinden ayırdı.
Kuranı her mezhep her tarikat kendi kafasına göre yorumlayarak İslam dünyasında asırlardır süre gelen tartışmalara neden oldu.
İslamiyet…Hristiyanlık gibi bir RÖNESANS evresi gecirmedigi için 1600 yıl evvelinde sıkışıp kalmış bir dinden öte gidemedi…gidemiyor.
Kadının ikinci sınıf sayıldığı İslamiyetin yüzyıllardır erkek egemen bir din olmasını sağladı.Siyasal Islamin da güçlenmesiyle kadınlar üzerinde daha zorlayici ve baskici bir din haline geldi.
Genelde bu şekilde yonetilen İslam ülkelerinde halk baskılar ve ekonomik sorunlardan bunaldilar.Bilimin, ve sanatın günah olarak nitelendirildigi bir ruhban sınıfı sonunda ülkelerinin dünyanın gerisinde kalmalarına neden oldu…

Bana hukukta adalette ve gelir dağılımında gelişmiş tek bir İslam ülkesi gosteremezsiniz.

Her etki bir tepki yaratır.
Halk bir şeye karşı ayaklanmışa…vardır haklı bir tarafı.Din siyasete karışınca da İslam ülkelerinde dini ustaca kullanan Radikal İslamı iktidarlar çeşitli alanlardaki baskılarına kadınlar başta olarak devam ettiler.

Iranda başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle İran ahlak polisi tarafından göz altına alindiktan sonra dövülerek yoğun bakıma kaldırıldığı hastanede vefat eden ve öldürüldüğü iddia edilen 22 yaşındaki Mahsa Amini ye yapılan bu vahşeti protesto eden halkın gösterileri İran in hemen her kentinde sürüyor.

Ne demek ?…bir ahlak polisi geliyor sırf saçını iyi baglamadigi için bir genckizi ailesinin arabasından döverek çıkarıp götürüyor…
Hangi baba bu razı olur?
Handi abi buna razı olur?
Hangi oğul buna razı olur?
Hangi eş buna razı olur?

Bu nasıl bir İslam anlayışı?
Kimse kimsenin imanını sorgulayamaz…kimse kimsenin ne giyeceğine karışamaz.
Bu azginliklarin başlarına çıkacağına inanıyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.