NASIL BİLİME SIĞINDINIZ !…

Yayınlama: 06.04.2023
A+
A-

 

“-Mübarek tarikat şeyhimizin tükürüğü tüm dertlere deva, hasta olanı iyileştiriyor.”

“-Bizim tarikatta kazanla pişen yemeklere Şeyhimiz bir nefes üflüyor, yüzlerce kişi yiyor yiyor kazanlardaki aşlar bitmiyor.”

“-O da bir şey mi ?..Bizim tarikatın seyhinin kerameti öyle büyük ki her yatsı namazını uçarak gidip geldiği Kabe de kılıyor”

Basta Adıyaman olmak üzere ,Urfa, Diyarbakır, Maraş, Malatya ve Gaziantep birbirinden farklı çeşitli tarikatları bünyesinde barındırıyor.Yüzlerce insan bu tarikatların mensubu.Tarikat liderlerinin her sözüne tartışmasız inanılıyor,her dediği kanun gibi uygulanıyor.Kadınlı erkekli mürit grupları tarikat liderlerinin emir ve talimatları doğrultusunda yaşamlarını idame ettiriyorlar.Günlük yaşam tarzlarından tutun, özel hayatlarına, iş yaşamlarından aile hayatlarına, hatta hayat felsefelerine kadar her şeyleri Tarikat şeyhlerinin emir ve doğrultularıyla şekilleniyor…

Çoğu zaman bu bağ ve bağlılıkları fanatizmin boyutlarını dahi aşarak körlemesine bir yöneliş oluyor. Din olgusu yaşamın ve hayatın her bölümüne katıksız ve katkısız katı bir şekilde uygulanıyor .Tarikatlar dört şeyi yoğun bir şekilde uyguluyorlar…

KATIKSIZ İTEAT…DİNİ KENDİLERİNE UYARLAMA…UYGAR DÜNYADAN UZAKLAŞMA…BİLİMİ ŞEYTANLAŞTIRMA…

V E  TAM  11 İLİMİZİ YAKIP YIKAN ÜST ÜSTE GELEN İKİ DEPREM OLDU…60.000 insanımızı kaybettik.

Bilim adamlarının defalarca uyardığı depremi ne hükümet, ne de gözleri dinden başka bir şey görmeyenler dinlemediler, defalarca söylenenleri yazılanları görmezlikten geldiler.

VE BÜYÜK FELEKET ÜLKEMİZİN YÜREĞİNİ YAKTI.

Deprem felaketiyle binlerce insanımız zamanında kurtarılamayarak tedavi göremeyerek öldüler Hani kerametli tarikat liderleri?..Nefesleriyle neden depremzedeleri iyileştirmediler ?

Kazanlardaki yemeklerin bitmediği tarikat liderlerinin kerameti nerede ? depremzedeler günlerce aç kaldılar…Hani bitmeyen yemekleri vardı ?

Her akşam Uçarak Kabeye gidip yatsı namazı kıldığı söylenerek övünülen  tarikat liderleri neden depremleri engelleyemediler ?

Hani neredeler ?…

Bunlara körlemesine inanan müritler,onlar da ortada yoklar…

Bilime sığındılar…Son model akıllı telefonlarından bilim adamlarının depremle ilgili önerilerini dinliyorlar…

ÇÜNKÜ BİLİM SON DURAKTIR….

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.