1980 LERDE VE 1990 LARDA GENÇ OLMAK

Yayınlama: 27.05.2024
Düzenleme: 24.05.2024 16:14
A+
A-

Evet gençlik yıllarımızın geçtiği 1980 lerin sonları ve 1990 lar da bu günkü gençlerin sahip oldukları pek çok şeye sahip değildik…Bilgisayarlarımız ve cep telefonlarımız yoktu.

Televizyon denilince yalnızca tek kanallı Devlet kanalı TRT vardı. O da siyah beyazdı. Özel TV kanalları falan yoktu. Elektrik ve sular sıkça kesilirdi. Cumartesi günleri de siyah önlüklerimiz ve beyaz yakalarımızla okula giderdik.

Tüp gaz şeker ve yağ kuyrukları olurdu. Mahalle bakkalının raflarında bin bir türlü yiyecek içecek markaları yoktu…

LEWİS…LEE…TOMY HİLFİGGER…ZARA…DECATHLON…ADİDAS…PUMA…NİKE…BENETTON…MANGO…LC WAİKİKİ…DEİCHMANN…COTTON… giymezdik.

MC DONALDS…PİZZA HUT…KİNG BURGER ‘de karnımızı doyurmaz STARBUCKS ‘ta kahve içip MADO da dondurma yemezdik.

AVM, SÜPERKMARKET, BARKOD, BANKAMATİK, KREDİ KARTI, ON LİNE, mp3, mp4, USB, BONUS gibi kavramları bilmezdik.

Konuşurken ‘’’Atıyorum, Ohaa, Adamsın, İyi ki varsın, Sıkıntı yok, Bye, Waow ‘’gibi uyduruk kaba saba kelimeleri kullanmazdık. Öz Türkçeyi düzgün konuşmaya dikkat ederdik . Etrafta bu kadar çok türbanlı bayan yoktu. Arkadaşlarımızla selamlaşırken teke gibi kafalarımızı tokuşturmazdık. Ne idüğü belirsiz saçma sapan delikanlılık raconlarına prim vermezdik. Okullarda müfredat programları ağırdı  ders çeşitliliğimiz çoktu ama hakkından gelirdik.

Şimdiki gençlerden çok ama çok fazla kitap okurduk. Dünya da olan her şey bizi ilgilendirirdi. Halkın sorunlarına karşı daha duyarlıydık. Demokratik hakkımızı kullanır, Haksızlığa sokak gösterileriyle karşı durmasını bilirdik. Az ile yetinmesini ve mutlu olmasını bilirdik.

Geleceğe ümitle bakardık, çünkü biz ‘’sevginin’’ gücüne inanıyorduk, hala ona inanıyoruz.

ÖNEMLİ NOT…Şimdi olmayan bir şeyi yaşardık…En ilginci, iş adamları, tüccarlar ve herhangi insanların yanı sıra , öğrenci ve üniversite bitiren gençler hiç zorlanmadan Avrupa ve Amerika vizelerini kolayca alırdı…Yani kısacası eskiden Batı ülkelerindeki itibarımız fazlaydı…şimdiki gibi değildi !…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.