YUNUS BALIĞININ MİNNETARLIĞI…

Yayınlama: 12.09.2024
Düzenleme: 11.09.2024 14:33
A+
A-

Hayvanların Türkiye de acımasızca katledildiği bu günlerde geçenlerde okuduğum ve etkisinde kaldığım yaşanmış bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ünlü İtalyan dalgıç Enzo Mallorca, Amerika da Atlantik kıyılarındaki şehir Syracuse de denize daldı. Yüzdükten sonra tekneye girmeye hazırlanırken, sırtına hafifçe vuran bir şey hissetti.

Dönüp baktığında bir yunus gördü. Sonra yunusun oynamak için değil ,bir şeyler anlatmak için dokunduğunu fark etti. Yunus dibe doğru yüzünce Enzo da onu takip etti. Yaklaşık 12 metre derinlikte terk edilmiş bir ağa yakalanmış başka bir yunus olduğunu gördü. Enzo hemen yukarıya yüzüp ,teknede onu bekleyen kızından dalış bıçaklarını vermesini istedi.

Kısa bir süre sonra kızıyla birlikte dalıp ağlara takılan yunusu serbest bırakmayı başardılar ve yunus neredeyse insan çığlığı benzeri sesler çıkardı. (Bir yunus su altında 10 dakikaya kadar kalabilir, sonra boğulur) Serbest kalan yunusun yüzeye çıkmasına Enzo ve kızı yardım ettiler.

İşte o zaman bir sürprizle daha karşılaştılar, kurtardıkları yunus hamileydi…

Erkek yunus onların etrafında daire çizerek yüzdü ve sonra Enzonun önünde durdu ve sanki minnettarlığını belirtir gibi ,yanağına öpücük verir gibi dokundu ve sonra ikisi de yüzüp gittiler.

Enzo Mallorca bu olayı şu şekilde anlattı: ’’-İnsan, hayvanlar dünyasına saygı duymayı ve onunla konuşmayı öğrenene kadar, dünyadaki gerçek rolünü asla bilemez.’’

Tüm hayvanlara sevgilerimizle….

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.