YİYECEKLER EVDEKİ ECZANENİZDİR…

Yayınlama: 07.03.2024
Düzenleme: 01.03.2024 17:02
A+
A-

Ufak tefek rahatsızlıklarda hemen ilaçlara sarılmayın. Unutmayın ki kullandığınız her ilacın bir şekilde bir tür yan etkileri vardır .Yani bir yerden tamir ederken diğer yerden açık verir. Bu yüzden hangi ilaç olursa olsun kullanmadan evvel prospektüsünü mutlaka okuyun.

Doktora gitmeden ,asla tavsiye üzerine ilaç kullanmayın…

Ama ufak tefek rahatsızlıklarınızda mutfağınıza başvurun…

Kırmızı elmayı rendeleyin ve bir kaşık bal ekleyin. Birkaç kaşık gülsuyu ve tarçın ekleyin.Elde ettiğiniz karışım doğal demir ve folikasit hapıdır.

Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun. Böylece yumuşacık olacaklardır. Denenmiş ve işe yarayan bir yöntemdir.

Dizlerinizde kireçlenme vb. nedenlerden dolayı ağrı varsa havuç imdadınıza yetişiyor. Dizlerde oluşan ağrıyı hafifletmek için 2 adet havuç rendelenir ve çiğ şekilde tüketilir. Ağrı yatıştırıcı etkisi vardır. Rendelenmiş havuç ,çiğneyerek açığa çıkaramayacağınız asitler salgılar.

Bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı elma sirkesini ılık bir suda karıştırıp günde bir bardak ya da bir gün ara vererek için .İştahı keser ,metabolizmayı hızlandırır, toksinleri ve ödeminizi attırır. Kilo vermenizi sağlar.

Siyah noktalara elveda !..Bir yemek kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ekleyin ve macun kıvamına getirin. Sorunlu bölgeye 2-3 dakika hafifçe peeling yapn ardından soğuk su ile durulayın. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Karnabahar suyu regl sancılarına iyi geliyor .Aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarını da iyileştiriyor.

Brokolinin içeriğindeki sülforafan vücuttaki fazla östrojeni uzaklaştırarak göğüs, rahim ve kolon kanserinden korunmaya yardımcı olur

Yüksek miktarda lif içeren armut’un kan şekerini düşürücü özellliği vardır. Mide sağlığını korumak ve bağırsak hareketini arttırmak için birebirdir.

Daha genç görünmek istiyorsanız ve hızlı yaşlanmak istemiyorsanız lahana turşusu tüketmeye özen gösterin Çünkü daha fazla C vitamini içerir. Lahana turşusu yemek ,haşlanmış lahana emekten daha sağlıklıdır.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.