SAĞLIK ÖĞÜTLERİ

Yayınlama: 20.03.2024
Düzenleme: 18.03.2024 16:24
A+
A-

Yüz üstü yatmak gözlere çok zararlıdır. Göğüs ağrısına sebep olur ve diş etlerini çürütür.

Böbrek taşından kurtulmak için pratik çözüm, Böbrek ve safra kesesindeki taşlardan kurtulmak istiyorsanız sabahları bir adet mor soğanı kaynatıp aç karnına suyunu için. Taşları kuma dönüştürerek ağrı ve sızı olmadan atmanızı sağlar.

Reyhan koklamak baş ağrısını keser .Çiğnerseniz susuzluğunuzu giderir. Yerseniz gözlerinizi parlatır .Cildi güzelleştirir .Mideyi mesaneyi ve bağırsakları tertemiz yapar.

Çayınıza karanfil atarsanız: Eklem ağrılarına iyi gelir. Solunum yollarını rahatlatır. Cildi besleyerek yenilenmesini sağlar. Yemek sonrası oluşan şişkinliği alır .Bağırsak parazitlerini ortadan kaldırır.

Antibiyotik kullanımı sonrasında bağırsaklarda meydana gelen tahribat için bir süre aç karnına ev yapımı yoğurt suyu içilmesi gerekir. Şişkinlik ve hazımsızlık sorunu için maden suyu içmek istiyorsanız yemeklerden hemen sonra değil ,yaklaşık bir saat sonrasında tüketmelisiniz .Yemeklerden hemen sonra içeceğiniz maden suyu midenizi daha fazla şişirecektir.

Çörek otu el değirmeniyle taze öğütülüp her yemeğe az da olsa konulmalıdır .Çörekotu vücuttaki hasar görmüş her yeri tamir eder.

Lif zengini İĞDE nin çok güçlü bir antioksidan etkisi vardır. Bağırsak enfeksiyonunu giderir yaraya ve ödeme karşı mücadele eder. Yüksek tansiyona, kemik erimesine iyi gelir.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.