Verimli Ders Çalışmalısınız!

Yayınlama: 07.01.2024
A+
A-

Verimli ders çalışma tekniklerinin önemi oldukça büyüktür. Bugün sizinle nasıl verimli ders çalışabilirsiniz onu konuşacağız. Önceliğiniz plan yaparak ilerlemenizdir. Herkesin çalışma sistemi kendine yönelik olmalıdır, sizin vaktinizi kimse sizden daha iyi bilemez. Plan yaparken hata yapmamaya dikkat etmelisiniz. Zannedilir ki plan ders çalışma ihtiyacı doğurur veya plan size ders çalıştırır. Ders çalışma isteği olmayan bir öğrenciye hiçbir plan ders çalıştırmaz. Aslında kendi kendinize, okulda veya dershanede yapılan hiçbir plana uymamanızın bir nedeni budur. O yüzden plan sizi ders çalıştırmaz siz çalışmak istediğiniz için plan yapar ve çalışırsınız. Mükemmel plan yoktur. Her planın hataları, kusurları olabilir, olacaktır da. İnsanı makinelerden ayıran ihtiyaçları, beğenileri, arzuları vardır. Örneğin annesi hasta olan birinden hazırlandığı plana uymasını beklemek hatadır. Burada önemli olan planı en küçük eksiklikte çöpe atmamak, onu güncellemek veya mevcut aksaklığı kısa zamanda telafi etmektir. Kendinize yönelik olmasınız tabiki size önerilen planlar olabilir fakat siz kendi düzenine göre hazırladığınız plandan verim alabilirsiniz. Ders çalışırken dakika tutmalarınız zaman aralıklarınız yaptığınız plan ışığında gerçekleşir. Alışkanlık haline getirmediğiniz plan plan değildir, Size verimlilik katmaz. İstediğiniz alanı bilmelisiniz ne istediğini bilmeyen bir insan ilerleme kaydedemez. Hedefleriniz sizi isteklerinize daha kolay ulaştırmak için vardır. Hiç bir başarının tesadüf olmadığını kazanımlarınızla fark edersiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Ali Çolak dedi ki:

    Inanın küçük yaşlarda bu değerli bilgileri ben dahil uygulayan insan çok azdır. Dediginiz gibi bu bilgiler alışkanlığa dönüştüğü zaman verimlilik artmakta. Ekonomide meselâ üretim alışkanlıgı plân ve stratejik anlamda buluşursa daha verimli olmaz mı? Katılıyorum.

  2. Ali Çolak dedi ki:

    Verimlilik bir de okudukça artar diye düşünmekteyim. 13-21 Ocak 2024 tarihleri arasında 16. Kitap fuarında Adanalı değerli okuyucuların buluşması ve hayırlı olması dileklerimle. Saygılarımla. Kalbe Yolculuk Bağışıklık ve Inflamasyonun Hikayesi Göl Kitap Ist.