YAPAY ZEKA HER YERDE

Yayınlama: 28.04.2024
A+
A-

Gün geçtikçe yapay zekanın önemi artarken yapay zeka nedir ne değildir biraz derinliklerine inelim.

Yapay zeka, en basit şekilde belirli görevleri yerine getirmek için insan zekasını taklit etmesiyle tanımlanır. En önemli özelliğide budur zaten.
Bu sistem, var olan durumları gözlemleyerek daha önceden belirlenen parametreler doğrultusunda ilgili durumu işler ve buna yönelik bir tepki verir. Bu süreçte, yapay zeka duruma ilişkin verileri hızlı, yinelemeli ve akıllı algoritmalarla birleştirilerek işleme alır.
Tarihteki sürecine baktığımızda ise, 1956’da ortaya atılan yapay zeka terimi veri hacimlerinin artması, algoritma ve hesaplamaların gelişmesi gibi bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeler ile günümüzde daha popüler bir hale geldi. İlk dönemlerinde, yapay zekaya yönelik çalışmalar problem çözme ve sembolik yöntemler gibi konular ile ilişkilidir. Sonraki dönemlerde ise makine öğrenmesi ile gelişen yapay zeka günümüzde konuşmayı, görüntüleri ve verileri tanıma, tahminlerde bulunma gibi işlemleri yerine getirebilmesini sağlayan derin öğrenme ile gelişmeyle günümüzde önemli bir noktada yer ediniyor. Gelişimiyle insanları kendisine hayran bırakan yapay zeka her geçen insanları şaşırtmayı başarıyor.
Önemli olmasının püf noktasını konuşalım o halde, Günümüzde şirketler için çok daha önemli bir role sahip olan verilerden yapay zeka sayesinde en iyi şekilde yararlanılmasına olanak sağlıyor. Yapay zeka, daha fazla ve daha derin veriyi birçok katmana sahip sinir ağlarını kullanarak analiz eder. İnsan dilini anlamak, yorumlamak, analiz etmek ve sentezlemek için bilgisayar programları kullanır. Kullanmakla da kalmaz, insanları şaşırtacak boyutta işleme koyar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.