TÜRKLER DÜNYANIN EN ESKİ ORDUSUNU KURAN DEVLETTİR

Yayınlama: 06.07.2024
Düzenleme: 03.07.2024 14:57
A+
A-

‘’-Türkler savaşçı bir millettirler. Kazanana kadar savaşmak onların genlerinde vardır. Türkleri topla tüfekle asker fazlalığıyla asla yenemezsiniz. Türklerin yumuşak karnı Dinleridir. Onları yenmek isterseniz aralarına ajan provakatör din adamları ve tarikat ağalarını yerleştirin’’

2.Dünya Savaşı sırasında, Eski İngiltere Başbakanı Winston Churchill

Türk Kara Kuvvetleri Türkiye’yi karadan gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir. Asker sayısı bakımından NATO nun ikinci, Dünyanın yedinci büyük kara kuvveti ordusudur.

Tarih de ROMA Lejyonlarından sonra kurulan ilk profesyonel ordu, Türk ordusudur.

Bu yıl Türk Kara Kuvvetlerimizin 2233. Kuruluş yılıdır.

Türk Kara Kuvvetlerinin METE HAN ın tahta çıktığı gün olan M.Ö. 27 Haziran 209 günü kurulduğu kabul edilir.

Metehan ilk düzenli Türk ordusunu kuran Türk KAĞANIDIR.

Atlı birlikleri Türk kozmoloji düşüncesini temel alarak oluşturmuştur. Kuzey yönüne kara atlıları ,Güney yönüne kızıl atlıları, Doğu yönüne Boz-Demir Kırı Atlıları ve Batı yönüne AK atlıları yerleştirir .Islıklı oklar onun zamanında bulunur. Türkler bu oklara ‘’Çavuş oku’’ adını verir.

Rütbeleri METE HAN oluşturur .Onbaşı, Ellibaşı, Yüzbaşı, Binbaşı, Yarbay, Albay gibi sıfatlar onluk sisteme göre ayarlanan ve askeri bölüklere komutan olarak atanan Subaylara rütbe olarak verilir. Tümen, Manga, Bölük, Birlik, Ordu, Alay, vb. askeri kavramlar da bu eski ‘’Türk Asker geleneğinin ‘’ devamıdır.

Savaşçı ruh Türklerin ruhunda vardır…Ama kendine dokunmayanla hep barış içinde yaşamak da genlerinde vardır. Türkler tarih sahnesi boyunca hiçbir zaman durup dururken savaşmamışlardır. Her savaşlarının altındaki nedenlere bakarsak farklı bir kışkırtma ve can yakma görmek de mümkündür.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.