SÜMERLERİ ANLARSANIZ İNSANLIĞI ANLAMIŞ OLURSUNUZ

Yayınlama: 31.08.2024
Düzenleme: 30.08.2024 15:41
A+
A-

Binlerce yıl önce yazılmış Sümerlere ait GILGAMIŞ Destan’ında , sevginin en güzel ifadesini buluyoruz…

‘’-Solumda yer açtım sana, dinlenmen için’’

Gılgamış Destanı-8. Tablet

Ne kadar asma kesme, barbarlık, yobazlık, vahşilik ,işkence ,aşağılama ne kadar kadın düşmanlığı varsa toplayıp getiren Tek tanrılı İbrahim’i dinler (Musevilik, Hristiyanlık, Müslümanlık) bu güzel cümlelerle kadını betimlemeyi neden becerememişlerdir? Sorgulamak lazım…Sümerleri anlamış olsanız insanlığı anlamış olursunuz .Sümerler de kadınlar, tek Tanrılı dinlerin kadın anlayışından daha farklı, daha medeniydi. Gılgamış destanında Gılgamış’ın vahşi arkadaşı Enkidu’ ya medeniyeti, sevmeyi öğreten bir kadındır.

Sümerlerde kadın, mal sahibi olabiliyor, kendi başına ticaret yapabiliyordu. Doktor olabiliyor, ebe olabiliyordu. Mahkemelerde dava açabiliyor, borç alıp verebiliyor, kefil olabiliyordu. Mahkemelerde erkeklerle eşit olarak tanıklık yapabiliyordu. Kadınlar bağ bahçe işleri, dokumacılık ,küçük el sanatları işlerinde çalışabiliyordu.

En önemlisi de Sümerlerde tek eşlilik vardı. Nikah bir yetkilinin önünde yapılıyor nikah mukavelesi olmayanın evliliği geçersiz sayılıyordu.

Sümerler konusunda dünyanın sayılı profesörlerinden olan Muazzez İlmiye Çığ şöyle anlatıyor: ‘’-Kültürel tarihin başlangıcı olarak Yunanlılar söylenir. Ancak çalıştığımız tüm çalışmalar ispatlıyor, Yunanlılar Matematik ve Astronomi gibi bir çok konuda bildiklerini Sümerlerden almışlardır. Kültürün başlangıcı Sümerlerdir. Sümerlerin aslında Türk olduğunu da tespit etmiştik.’’

Tüm tarihçilerce medeniyetin başlangıcı olarak kabul edilen Sümer uygarlığı kadın erkek eşitliğine dayanan tamamen yasalarla yönetilen tarihin ilk hukuk devletiydi. İlk yazıyı onlar bulmuşlardır…İlk sayı sistemini bulmuşlardır…İlk arabalı tekerleği bulmuşlardır…İlk güneşte kurutulmuş tuğlayı bulmuşlardır…Tarım için sulamayı icat etmişlerdir…Zamanın ölçülmesini bulmuşlardır bir ay 30 gün bir yıl 365 gün…saat kavramını bulmuşlardır bir saat 60 dakika…

Semavi üç büyük dinin kökeni de Sümerlere dayanır…

Hepsi de Sümerlerin tarihsel olaylarından alıntılarla doludur .’’Yaradılış’’ ve ‘’Tufan’’ a ilk kez Sümerlerde rastlanır. Sünnet geleneği, kurban geleneği ve bakire iken hamile kalma olgusu Hz.Meryem den evvel Sümerlerde vardı. Yılbaşı ağacı süsleme ,evlilik yüzüğü, nazar boncuğu da ilk olarak Sümerlerde görülmüştür.

YANİ…,kopyacı semavi dinlerin ifşa ettikleri temel şeylerin kökeni hep Sümerlerden alınmadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.