SADULLAH KISACIK: CUMHURİYETİMİZ, DÜNYA’YA ÖRNEKTİR!

SADULLAH KISACIK: CUMHURİYETİMİZ, DÜNYA’YA ÖRNEKTİR!
Yayınlama: 29.10.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyetin çok zor şartlarda ve büyük bedellerle kazanıldığını ifade eden Kısacık; bugün yaşadığımız coğrafyadaki karışıklıklara rağmen Türkiye’nin hala güçlü bir ülke olarak ayakta kalmasının, cumhuriyetle atılan sağlam temeller sayesinde olduğunun altını çizdi.
Cumhuriyetin atalarımızda bizlere kalan önemli bir emanet olduğunu ve bu
emanete sahip çıkılmanın hepimizin görevi olduğunu belirten Kısacık
mesajında şu açıklamalara yer verdi:
Aziz milletimiz, bundan 100 yıl önce uğradığı işgaller sonucunda; yaşadığı
zulme, acılara, buhranlara karşı yokluk ve büyük imkansızlıklara rağmen
inançlı ve kararlı duruşu, tarihten gelen onurlu bir millet olarak yaşama
arzusuyla var oluş mücadelesinden galip çıkmış, küllerinden yeniden
doğmuştur.

Bu yeniden doğuşla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla, inandığı tüm millî değerleri sonsuza kadar yaşatmak adına istiklal ve istikbal davası uğrunda kurduğumuz cumhuriyetimizin 100. yılına kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz.
Büyük fedakarlıklarla ödenen bedeller sayesinde; geçmişimizden gelen
birikimlerimiz, farklılıklarımız ve zenginliklerimiz; tam bağımsızlık, eşitlik
demokrasi temelinde kurulan cumhuriyetle taçlanmıştır. Yeni rejimiz için: ‘İki sene yaşayamaz’, denilmişti.

Ancak milletimiz; ırk, dil, din, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın seçme ve seçilme hakkıyla, demokratik fikrini hür bir şekilde ifade etme hakkıyla, egemenliğinin kayıtsız gerçek sahibi olarak bugün, ‘iki yıl yaşayamaz’ denilen cumhuriyetimizin 100. yılını yaşamaktadır.
100 yıl önce gerçekleştirilen millî mücadele ve cumhuriyet atılımlarıyla ülkemiz kurulduğu dönemlerde çağdaşlaşma, siyasi, millî, sosyal, kültürel alanlarında hak ve hürriyetlerinden mahrum ve yoksun bırakılmış milletlerin karanlıklarına umut ışığı olmuştur.

Sarsılmaz kalemiz olan ülkemiz, bulunduğu coğrafyada; milletimizin iradesini egemen kılan demokrasi zırhımız ve cumhuriyetimiz sayesinde, bir umut ışığı olmanın çok daha ötesinde; insan değeri, barış ve huzurun istikrarı ilkeleriyle 100 yıl önce olduğu gibi bugün de umudun ta
kendisidir.

İşte tüm bu unsurlar üzerinden sağladığı dinamizmle cumhuriyetimiz, Dünya’ya örnektir! Yaşadığımız coğrafya meydana gelen olaylara şahit oldukça. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün reformlarının ve cumhuriyetin kıymetini daha da anlıyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.