Sarıgül: Zaman CHP’ne ve Kılıçdaroğluna sahip çıkma zamanıdır

Sarıgül: Zaman CHP’ne ve Kılıçdaroğluna sahip çıkma zamanıdır
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

TOROS( Özel Haber) Yusuf Kahraman/Sevil Çakmak – CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, düzenlemiş olduğu basın toplantısında CHP Erzincan il kongresinin 2 gün sonra bir hoşgörü içerisinda birbirinden değerli iki arkadaşımızın yarışacağı bir kongre olacaktır.

Partimizin halen il başkanlığını yapan sevgili kardeşim, Sn. Erdem Topcu kişisel nedenlerle tekrar aday olmadı. Onun bu kararına saygı duyuyorum. Erdem kardeşim 10 ay görev yaptı ama bu 10 aya çok şey sığdırdı.Kendisine ve yönetimine teşekkür ediyorum.

CHP il kongrelerinin bir yarışma biçiminde olmasının, anlam ve önemini bazı partilerin anlamadığını üzülerek görüyorum diyen Mustafa Sarıgül, kongrelerde çok aday çıkması,tartışmalı geçmesi partimizin kültür ve geleneğinde vardır. Bu gayet çok normaldir.Tartışmayı kavga sananlar demokrasiyi anlamayanlardır. Demokrasi çok seslilik demektir.Demokrasi tahammül rejimidir. CHP demokrasiyi içselleştirmiş bir partidir. CHP kişilerin partisi değil, kuvayı milliyecilerin partisidir. Usulune uygun ve eşit şartlarda yapılan bir yarışmayı kaybetmek kimseyi küçültmez. Önemli olan, yarışmanın eşit şartlar içinde olmasıdır. Her yarışın, bir kazananı bir de kaybedeni olacaktır. Kimse yanlış anlamasın,bu bir hizmet yarışıdır. Yarışmanın neticesine herkesin rıza göstermesi gerekir. Aksi takdirde partimiz zaafa uğrar. Parti iradesine saygı göstermek, millet iradesine saygı göstermek demektir. Parti içi meselelerde parti menfaatini her şeyin üstünde tutmayı başarmamız lazım. Particilik bunu gerektirir. CHP’li olmak bunu gerektirir. CHP’liler nerede siyaset yaptığını ve ne için siyaset yaptığını çok iyi bilirler. CHP 100 yıllık bir gelenek ve 100 yıllık bir tecrübe ile 100 yıllık bir mücadeledir. Bizim mücadelemiz,hak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz ekmek mücadelesidir. İster il başkanı, ister sandık görevlisi, ister milletvekili, ister parti üyesi ol, hiç farketmez.Halkın ve ülkenin çıkarları için verilen her mücadele kutsal görev ve önemlidir.

Bugün bu görevi yaparsın. Yarın başka bir görevi yaparsın, önemli olan makam değil, önemli olan ne yaptığındır dedi.

Bugüne kadar bir çok kongreye katıldığını ifade eden Mustafa Sarıgül, bazen ben aday oldum, bazen bir adaya destek verdim. Kongrelerde çok mücadele verdim. Bu mücadeleyi vermeseydim,bugün burada bulunamazdım. Siyaset  mücadele ister. Siyasette ikram olmaz. İster il başkanlığına aday olun, ister genel başkanlığa aday olun, ne yapacağınızı anlatmanız lazım. Sadece hataları ortaya koymak başarı değildir. Şunu dediniz, bunu dediniz demekle bu işler olmuyor. Peki siz ne yaptınız veya yapacaksınız.Nasıl yapacaksınız, gelin bunları anlatın. CHP’nin bugüne kadar söylemediği yeni ne vaat ediyorsunuz?

CHP’ye oy vermeyen seçmen, siz genel başkan olursanız, CHP’ye neden oy verecek? Bunun için ne yapacaksınız?  Gelin bunları anlatın. Diğer partilere 35- 40 milletvekilini niye verdik diyerek öfkeyi örgütlemesi çok kolay…siz bilmiyor musunuz? Neden verildiğini. Bilmiyorsanız söyliyelim.Türkiye’yicumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden çıkarmak için verdik. 50+1 oy oranını sağlamak için verdik. Sizin de bunu sağlamanız gerekmiyor mu? Bunu sağlamak için peki siz ne yapacaksınız? Kimse sizden bir şey istemeyecek mi? Neden… Sn. Kılıçdaroğlu’na karşı çıkanlar, delegenin desteğini almak için çalışıyorlar. Bu gayet normal…

Peki Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin delegenin desteğini almak için çalışmasından neden şikayet ediyorlar? Açık söyleyim bunu anlamadım. Açık ve net söylüyorum ben Sn. Kılıçdaroğlu’nun, kazanması için çalışıyorum. CHP örgütüne güveniyorum diyen Mustafa Sarıgül, Bana göre chp örgütü, partide bir fetret dönemi başlatmaz. Yerel seçim öncesinde bir karışıklığa meydan vermez,Kılıçdaroğlu önderliğinde partiyi güvenli limana götürür.

Delege bilir ki: CHP’ye sahip çıkmak, türkiye’ye sahip çıkmaktır. Zaman CHP’ne ve Kılıçdaroğluna sahip çıkma zamanıdır diyerek sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.