Mutfak Buluşmaları’nda Ustasından Adana Böreği Tarifi

Mutfak Buluşmaları’nda Ustasından Adana Böreği Tarifi
Yayınlama: 01.11.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi)- Yüreğir Belediyesi Mutfak Buluşmaları’na bu hafta Adana Böreği yapımı ile Levent Usta konuk oldu. Eşsiz lezzetin püf noktalarını paylaşan Levent Usta, konuklara başarı hikâyesini anlattı.

Yüreğir Belediyesi, bin yılları aşan kültür ve geleneğimizden süzülerek günümüze kadar ulaşan kadim mutfağımızın eşsiz lezzetlerini ‘Mutfak Buluşmaları’ etkinliği ile ön plana çıkarıyor. Yüreğir Gastronomi Mutfağı’nda düzenlenen ‘Mutfak Buluşmaları’nın bu haftaki
konuğu, Adana’dan dünyaya açılan markası ile Levent Usta oldu.

Katılımcılara hem Adana Böreği’nin tarifi hem de başarı hikâyesini anlatan Levent Usta, börek yapımının püf noktalarını paylaştı, tezgâhta börek açtı. Özellikle kadınların ilgiyle takip ettiği program sonunda katılımcılara börek ikram edildi.

Adana mutfağının tanıtımı amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir Gastronomi Mutfağı’nın da bu amaca hizmet ettiğini söyledi.

Adana’nın çok zengin bir menüye sahip olduğunu ifade eden Başkan Kocaispir, “Yüreğir Belediyesi olarak şehrimizin lezzetlerini ön plana çıkartmak için hayata geçirdiğimiz Yüreğir Gastronomi Mutfağı çok kıymetli faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Bu noktada başlattığımız
‘Mutfak Buluşmaları’nda lezzete yön veren konukları ağırlıyoruz.
Börekte Yüreğir’imizden dünyaya açılan bir marka olan Levent Usta’ya katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.