Seyhan Meclisi depremzedeler için tek yürek oldu

Seyhan Meclisi depremzedeler için tek yürek oldu
Yayınlama: 03.03.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediye Meclisi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlar anısına saygı duruşunda bulundu. Dualarla yitirilen canlar anılırken, Başkan Akay ve siyasi parti gruplarının sözcüleri konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU, FATİHA OKUNDU

Dün gerçekleştirilen Seyhan Belediye Meclisinin mart ayı toplantısı ilk birleşiminde Başkan Akay’ın davetiyle depremlerde yaşamını yitiren yurttaşlar için önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından Fatiha okunarak yitirilen canlar anıldı.

Konuşmasında depremin yıkıma uğrattığı kentlerin her birinin birbirinden daha kötü durumda olduğuna işaret eden Başkan Akay, büyük acıların yaşandığını vurguladı.

ARAMA KURTARMA EKİBİYLE SADECE ÇUKUROVA’YA DAHİ YETİŞEMEDİK

Seyhan Belediyesi olarak deprem öncesinde yapılan hazırlıkları anımsatan Başkan Akay, “Bir arama kurtarma ekibi oluşturduk. AFAD’da bunlar akredite oldular. 25 personelimiz bu anlamda hazırlıklıydı. Çeşitli malzemeleri Altıkat köprüsü altında topladık. Battaniyeler, çadırlar, jeneratörlerimiz hazırdı. Bir aracımız jeneratörüyle, bilgisayarıyla, telefonuyla, internetiyle hazır edildi. Ama öyle bir deprem yaşadık ki biz sadece Çukurova’ya dahi yetmedik” dedi.

DEPREM BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ, ÖĞRETMESİ LAZIM

“Bu deprem aslında bize çok şey öğretti, öğretmesi lazım” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Akay, depremlerde arama kurtarma yapması gerekenlerin göçük altında kalarak kendi canlarını kurtarmaya çalıştığını belirterek, devletin, kamunun, tüm kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların bu tür felaketlere hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizdi.

DEPREM FIRSATÇILARINA DİKKATİ ÇEKTİ

Seyhan Belediyesi’nin başta aşevi mutfakları, Dikimevi, temizlik ürünleri atölyesi olmak üzere tüm üretim alanlarının bu süreçte afet bölgesi için aralıksız hizmet verdiğini dile getiren Başkan Akay, deprem fırsatçılarına da dikkati çekti.

KENDİ ÜRETİMLERİMİZ OLMAZSA SON DERECE SIKINTI İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Akay, “Anadolu’nun dört bir tarafından insanlar yardım gönderirken, bir tarafta da bazı insanlar adeta fırsattan yararlanmak için 7 bin liralık çadır birden 12 bin liraya çıktı. Battaniye iki misli fiyata satıldı, sonra o iki misli fiyatta da bulunmadı. Bütün bunlar bir şeyi daha gösterdi bize, sıkıntı zamanlarında eğer kendi üretimlerimiz olmazsa sen derece sıkıntı içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ İNSANLARIN PSİKOLOJİSİNİ DÜZELTME ZAMANI

Önümüzdeki süreçte depremin neden olduğu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda çalışacaklarını ifade eden Akay, şöyle devam etti: “Çünkü yardımlar azaldı, bu saatten sonra daha koordineli yardım mecburiyetlerimiz var ve unutmamamız lazım bunu. Bir başka boyut da deprem bölgesindeki insanların psikolojik durumları. Şimdi insanların, çocukların psikolojisini düzeltme zamanı. Bu da elbirliğiyle, topyekun çalışmayla yapılacak bir şey.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.