KYK BAŞVURULARI BAŞLADI! SON TARİH 2 EYLÜL

KYK BAŞVURULARI BAŞLADI! SON TARİH 2 EYLÜL
Yayınlama: 29.08.2023
Düzenleme: 29.08.2023 16:11
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK) başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Osman, yaptığı açıklamada “2023 – 2024 eğitim öğretim yılı GSB Yurt Başvuruları başladı” dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları, üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından heyecanla bekleniyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak KYK yurt başvuru sürecine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Bak cümlelerinde şunları ifade etti: “ 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB başvuruları başladı. 950 bin yata kapasitesiyle hizmet vereceğiz. Yurtlarımıza yapılan başvurular 12 analiz kurulu tarafından değerlendirilecek. Yapılan sıralamayla öğrenciler kendisine en yakın yurda yerleştirilecek. Bu yıl öncelik grubumuza evleri orta ve ağır hasarlı olan öğrencilerimizi de ekledik başvurular 2 Eylül 23.59 sona erecek” dedi.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Adayların e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (İnternet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C kimlik kartı ) sahip olmaları gerekiyor.

KYK YURT BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.