BİTKİ YAĞLARININ MUCİZEVİ ETKİSİ

BİTKİ YAĞLARININ MUCİZEVİ ETKİSİ
Yayınlama: 07.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Son dönemde popüler hale gelen, içerdiği değerli yağlar ile sağlık açısından birçok faydası olan çeşitli mucizevi yağlar vatandaşların tercihi oldu.

Doğal bitki özlerinden yapılan bu yağlar birçok derde deva konumunda. Saçlara, cilde, yaralara, dermatit çeşitlerine, ruhsal sıkıntılara, migrene aklınıza gelebilecek birçok tür sıkıntılarda kullanılabilecek yapıdalar. Adana’da bulunan Elisa Baharat çalışanı Ferit Güneş doğal bitkilerden oluşan yağların mucizevi yönlerini aktardı.

SAÇLAR  İÇİN BU YAĞLAR  VAZGEÇİLMEZ  KONUMDA

Yağlardan en çok tercih edileni saçlar içindir. Sağlıklı görünmesi de bir o kadar önemlidir. Bitkilerden meydana gelen yağları saçlar için derledik.Ferit Güneş, ” Yağlarımız soğuk sıkım yağlar olmak üzere, genellikle saç  bakımı  için çok fazla tercih ediliyor. Tatlı badem yağı, susam yağı, çörekotu yağı vb. yağlarımız mevcut. Özellikle bireylerin en büyük sorunu olan kepekler için defne gar yağı mucizevi bir etki yaratır” dedi.

ARTIK LEKELER EN BÜYÜK DÜŞMANINIZ OLMAYACAK!

Güneş, cilt lekeleri için şu yağları önerdi; “Cilt için lekelerde daha çok, nar çekirdeği yağı ve incir çekirdeği yağı kullanılmaktadır. Yüz için masaj yağı olarak da tercih edilmektedir.  Yağların doğal bileşenli olması alerjiye sebebiyet vermemektedir”

BİBERİYE YAĞI AĞRI KESİCİ OLMADA BİR NUMARA

Güneş cümlelerini şu şekilde sonlandırdı; ” Biberiye yağı ağrı kesici yağı olarak kullanılan yağlardan biridir. At kestanesi yağı da tercih edilmekte. Mesela bu aralar öğrenciler için odaklanma sürecine dair,  nane, kekik ve biberiye yağlar tercih ediliyor. Omuzlarına damlatıldığında odaklanma problemine çözüm oluyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.