PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI ‘NIN EN İYİ KORTEJ KOSTÜMLERİ BELİRLENDİ

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI ‘NIN EN İYİ KORTEJ KOSTÜMLERİ BELİRLENDİ
Yayınlama: 25.04.2024
Düzenleme: 25.04.2024 17:00
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt – Türkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında gerçekleşen karnavalının, Adana Tarihi ve Doğa temalı Kortej Kostüm yarışmasının en iyileri belirlendi.

12. si Düzenlenen Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın, Kostüm Tasarım Yarışması’nda dereceye giren bireysel ilk beş kostüm açıklandı. Esas01burada AVM’ de gerçekleştirilen yarışmada jüriler eşliğinde halka açık olarak bireysel ilk beş kostüm dereceye girdi.

‘ADANA’YA İKİ ÖDÜL’

Bu yıl “TARİH ve DOĞA” konseptiyle gerçekleştirilen yarışmaya Adana’dan ve il dışından çok sayıda yarışmacı tasarımlarıyla başvurdu. Yarışmaya, bireysel ve takım kategorilerinde katılan yarışmacılar, tasarladıkları kostümleri ile yarışmaya başvurdular. Karnavalın Kortej Geçiş Töreni öncesinde bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen etkinlikle son değerlendirmeleri yapan jüri üyeleri, takım ve bireysel olarak katılan yarışmacılar arasından ilk üçü ve Jüri Özel Ödülü ile Mansiyon Ödülü’nü kazanan yarışmacıları belirledi.

Değerlendirmeler sonucunda, Bireysel Kategorisinde; birinciliğe Sümeyye Çoşkun (İstanbul) ikinciliğe Seyhan Halk Eğitim Merkezi (Adana) üçüncülüğe Esra Aytaç Sökmen (Mersin) dördüncülüğe Hatice senanur Özer ( İstanbul) beşinciliğe Yüksel Turfanda (Adana) seçildi.

KORTEJ KOSTÜMLERİ TASARIM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

BİREYSEL YARIŞMA BİRİNCİSİ’NE 25.000 TL
BİREYSEL YARIŞMA İKİNCİSİ’NE 25.000 TL
BİREYSEL YARIŞMA ÜÇÜNSÜSÜ’NE 6000 TL

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.