KOCAİSPİR: HAYDİ ADANA 31 MART’TA İŞ BAŞINA

KOCAİSPİR: HAYDİ ADANA 31 MART’TA İŞ BAŞINA
Yayınlama: 29.03.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Cumhur İttifakı ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

ulaşımdan çevreye, sosyal hizmetlerden eğitim ve istihdama, turizmden kültür sanata kadar şehirde heyecan yaratan projeleriyle her kesimden büyük destek görüyor.

Cumhur İttifakı ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, hazırladıkları dev projeler ve hükümetin de desteğiyle Adana’nın bugüne kadar görmediği hizmetlerle buluşarak çağ atlayacağını söyledi.

‘Adana Kazanacak’ mottosuyla yola çıkan Kocaispir, “Şimdi Adana için kurduğumuz düşlerin, hayaline kapıldığımız şehrin dönüşümüne başlama zamanı. Biz, Adana’mıza en güzel eserleri kazandırmak, bu şehrin makus talihini değiştirmek için kolları sıvadık. Tüm hemşehrilerimi 31 Mart Pazar günü sandık başına davet ediyorum. Adanalının desteği ile şehrimize çağ atlatacağız” dedi.

ADANALININ TRAFİK ÇİLESİ BİTECEK

Adana’nın sorunlarını bir bir tespit ettiklerini belirten Başkan Kocaispir, “Adana’yı kolay, hızlı ve konforlu seyahat edilebilen bir kent haline getireceğiz. Öncelikli olarak, Adana Şehir Hastanesi’nin önünde bulunan 15 Temmuz döner kavşağını rahatlatacak projemizi hayata geçireceğiz. Mithat Özsan Bulvarı üzerinden üniversite yönüne kavşağın altından geçecek şekilde yeni bir battı çıktı yapacağız. Bu battı çıktımızı, göreve geldiğimiz ilk senede, okul tatil dönemine denk gelecek şekilde, 3 ay içerisinde bitirmiş olacağız. Bu hat üzerinde yeni bir hafif raylı sistem ile ulaşımı rahatlatacağız.

BİR UÇTAN BİR UCA RAYLI SİSTEM

Şehrimizin en büyük sorunlarından biri de raylı sistem. M1 ismiyle bir metromuz var. Otogara gitmez, şehir hastanesine gitmez, öğrenci yurtlarına gitmez, stadyuma gitmez, üniversiteye gitmez. Şehrin içinde adeta bir o yana bir bu yana gider durur. Göreve gelir gelmez hızla uygulamaya alacağımız M2 ve M3 hafif raylı sistem hatlarımızla, Adana’mızda raylı sistem ulaşımın vazgeçilmez bir parçası haline gelecek. Vatandaşlarımız şehrimizin bir ucundan diğer ucuna raylı sistemler ile seyahat edebilecek. Biz ulaşımda da Adana’ya çağ atlatacağız.

KUZEY VE GÜNEY ÇEVRE YOLU

Şehir içi trafik akışının rahatlaması amacıyla ilgili bakanlıklarımızla işbirliği halinde, Güney ve Kuzey Çevre Yolları projesini hayata geçireceğiz. Bu yolların şehir içine bağlantı noktaları olarak; Metal Sanayi – Karaisalı, İlim Bulvarı – Kozan, güney çevre – Kozan bağlantı, Kozan yolu – OSB bağlantı olmak üzere yeni yolları şehrimize kazandıracağız. Bu yeni yollar ile birlikte, Adana şehir içine girme gereği olmamasına rağmen sadece güzergâh zorunluluğu nedeniyle şehir içine giren ağır taşıtları yan yollara sevk edecek ve şehri rahatlatacağız.

ADANA’YA YENİ BATTI ÇIKTILAR

Adana’mızda ulaşımının rahatlaması için D400 üzerinde Asri Mezarlığı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Onur Caddesi mevkilerine battı çıktı yaparak, D400 karayolunu kesintisiz hale getireceğiz. Bununla birlikte, Turgut Özal Bulvarı üzerinde 7 ayrı noktaya ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde 3 farklı noktaya battı çıktı yaparak şehir içi ulaşımı rahatlatacağız. Yine bu battı çıktılarımızı, vatandaşlarımızı yormadan, süresi belli olacak şekilde, 5 yıllık hizmet dönemimiz içerisinde tamamlayacağız.

‘ADABÜS’ İLE KESİNTİSİZ YOLCULUK

İsmini şehrimize özgü olarak koyduğumuz, D400 Karayolu üzerinde doğu batı ekseninde kendine özel yolu bulunan ADABÜS otobüs hattımızı hizmete alacağız. Bu hat ile vatandaşlarımız D400 üzerinde trafik takıntısı olmadan yolculuk yapılabilecek.

ADANA’YA MODERN YENİ OTOGAR

Göreve geldiğimiz ilk ayımızdan itibaren; Adana’mızın ismine yakışır, şanına yakışır yeni şehirlerarası otobüs terminalimizi şehrimize biz kazandıracağız. Yeni otogarımız ile şehrimize gelen misafirler, modern, akıllı bir terminalden şehrimize merhaba diyecekler.

SEYHAN BARAJ GÖLÜ BAMBAŞKA OLACAK

Seyhan Baraj Gölü’nde muhteşem bir dönüşüm yapacağız. Etrafında ve göl içerisinde yapacağımız donatılarla, Seyhan Baraj Gölü her Adanalının misafirlerini götürebileceği eşsiz bir mekân haline gelecek. Su sporları alanında yapılacak tesislerle, Seyhan Baraj Gölü uluslararası su spor oyunlarının merkezi haline gelecek. Göl üzerinde hayata geçirilecek yapay ada ve tesislerle, Seyhan Gölü bambaşka bir çehreye kavuşacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.