Uzm. Dr. Menteş, “Tek sevdam Ceyhan”

Uzm. Dr. Menteş, “Tek sevdam Ceyhan”
Yayınlama: 04.12.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Ceyhan Belediye Başkanlığı Adaylığını açıklamak için Adana Tabip Odası Başkanlığı’ndan istifa eden Uzm. Dr. Selahattin Menteş, CHP Ceyhan İlçe Binası önünde mitinge dönen açıklamasında tek sevdasının Ceyhan olduğunu söyledi.

Eşi Uzm. Dr. Fatma Menteş ile birlikte açıklama yapacağı alana gelen Uzm. Dr. Selahattin Menteş Ceyhan halkının sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Bir hayali gerçekleştirmenin ve dönüşümü başlatmanın ilk adımını atmak için alanlarda olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Menteş, “Ceyhan ırmağının suladığı bu bereketli, doğurgan toprakların, sarı sıcak güneşin ve çalışkan mert insanların yaşadığı bu kenti hak ettiği güzelliklere taşımak için buradayız” dedi.

BİLİM İNSANLARI İLE CEYHANIMIZ İÇİN PROJELER HAZIRLADIK

“Ceyhan seninle daha güzel olacak” sloganlarıyla konuşması sık sık kesilen Uzm. Dr. Menteş, “Değerli dostlar Ceyhan köklü geçmişi ile çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış güzel ve özel bir kenttir. Ceyhan Çukurova’nın en büyük ovası olup, gelişmiş tarımı ile Türkiye’yi beslemektedir. Petrol boru hatları ve enerji santralleriyle ülkemizin enerjisini sağlamaktadır. Lojistiği ile ülkemizi dünyaya bağlamaktadır. Kısacası Ceyhan sadece ülkemizin değil, dünyanın bildiği ve takip ettiği önemli bir kenttir. Ceyhan sadece tarımı, sanayisi, lojistiğiyle değil, bağrından çıkardığı Orhan Kemaller, Yaşar Kemaller ve daha nice bütün Dünyaca tanınmış değerleriyle de var olmuş ve anılmış bir kenttir. Kadim bir şehir olan Ceyhan’da öteden beri çok çeşitli kültürler barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamıştır. Bırakalım Adana’yı bütün Türkiye’yi besleyen Ceyhan’dır. Ama Ceyhan bu potansiyeline rağmen, bu zenginlikten, gelirden payını alamıyor. Bu kadar imkan varken peki Ceyhan işsizliği çözmüş müdür? HAYIR.  Gençlerimizin üniversiteye katılım oranı Türkiye ortalamasının neden altındadır? Kadınlarımızın işgücüne katılımı ne düzeydedir? Akşam hava kararınca Ceyhan sokakları neden tenhalaşmaktadır? Ceyhan sokakları neden güvenli değildir?  Ceyhan sanayisinin daha yakın geçmişe kadar hatırı sayılır yeri şimdi nerededir? Çok değil yakın zamana kadar Osmaniye’den, Kozan’dan Kadirli’den alışverişe gelinen bir yer iken şu an Ceyhanlılar neden başka yerlere alışverişe gidiyor? Ceyhan göz göre göre bu noktaya gerilemiştir. Ceyhan kamu yatırımlarından nasibini alamamış, özel sektörü teşviklerle desteklenmemiş, yaşam kalitesi düşmüş, tarımdan kaçış başlamış ve maalesef bugünlere kadar gelinmiştir. Ceyhan’ın bu durumu canımızı çok acıtıyor, Bütün Ceyhanlıları rencide ediyor. İşte biz tüm bunlara dur demek için bu göreve talibiz. Bu nedenle tarım, eğitim, enerji, şehir plancısı, turizm ve sosyoloji alanlarında uzmanlarla, bilim insanları ile projeler hazırladık.” dedi.

TÜM DERTLERİN FARKINDAYIZ VE ÇÖZMEK İÇİN ADAYIZ

Ceyhan’a büyük değer katacak ve hak ettiği noktaya taşıyacak olan bu projelerini önümüzdeki süreçte açıklayacağını ifade eden Uzm. Dr. Menteş, ”Ceyhan’ı bir çekim merkezi haline getirmek hayal değil. Belediyecilik anlayışımız; Ceyhan’ı yaşanabilir bir kent haline getirecek etkin çözümler üretmek olacaktır. Tüm taraflar ve Ceyhan halkının katılımı ile kenti demokrasi anlayışı içinde birlikte yönetmek temel amacımız olacaktır. Özellikle kadın arkadaşlarımız ve gençlerimiz gözbebeğimiz olacak ve kent yönetimine aktif katılımlarını sağlayacağız. Kadınlarımıza her türlü desteği vererek onları toplumsal üretimin ana unsuru yapacağız. Kendi el emeklerini değerlendirmek dahil her türlü projelerimiz hazır.

Gençlerimiz, vereceğimiz eğitim desteği ile daha çok üniversite seviyesinde eğitim hakkına sahip olacaklar.  Analar… Bizler Ceyhan’ın gencini gittiği üniversitelerde de yalnız bırakmayacağız. Biliyoruz ki sizin onların karnı aç mı tok mu düşünmekten gözünüze uyku girmez. İnanın bizim de gözümüze uyku girmeyecek. Ve Onlara eğitimleri süresince maddi manevi her türlü desteği sağlayacağız. Ceyhan işsizlik oranında  Türkiye ortalamasının çok üstündedir. İşsizliğin en büyük mağdurları gençlerimizdir. Umudunu yitiren gençlerimiz bu kentten gitmiştir. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Gençlerimize kaybettikleri umudu yapacağımız projelerle yeniden kazandıracağız. Dostlar bu kenti;  imar,  altyapı,  ulaşım, tarım, sanayi, ticaret, lojistik konularında sözü olan resmi, yarı resmi ve sivil tüm kesimler ile birlikte ele alıp uzlaşarak yöneteceğiz. Ceyhan için söyleyecek sözü ve bu konuda bir çabası olabilecek üniversite, kamu kurumu, meslek örgütleri, partiler, muhtarlıklar, derneklerin görüşlerini dile getirmelerine her zaman zemin hazırlayacağız. Dostlar bugünden sonra ben, sen, o yok artık biz varız. Yapacaklarımızla yerel yönetim nasıl olur herkese göstereceğiz. Örnek bir belediyecilik sergileyeceğiz. Tüm dertlerin farkındayız ve çözmek için adayız, buradayız. Hep birlikte çok ama çok çalışacağız. Biz kazanacağız, Ceyhan kazanacak. Bizim tek sevdamız Ceyhan’dır.” diye konuştu.

Adaylık açıklamasını yapan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, eşi Uzm. Dr. Fatma Menteş ile birlikte alana gelen Ceyhanlılara karanfil dağıttı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.