Kilo Aldıran Yiyecekler Nelerdir?

Kilo Aldıran Yiyecekler Nelerdir?
Yayınlama: 02.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Çoğu zaman kilo vermek problem gibi görünse de bazı zayıf insanların da kilo almakta güçlük çektikleri görülür. Fazla kilolu olmak gibi düşük kilolu olmak da sağlıksız bir durumdur. Kilo alma problemi olan insanlar, bolca yemelerine rağmen bir türlü istedikleri kiloya ulaşamazlar.

Kişinin olması gereken ağırlığın altında bir kiloya sahip olması anlamına gelen zayıflık, beden kitle indeksinin 18,5’in altında olmasıdır. Beden kitle indeksinin normal değerlere ulaşabilmesi için sağlıklı ve dengeli beslenmek adına mineral ve vitamin değeri yüksek olan besinlerin tüketilmesi gerekir.

-Ceviz

Bu yemişler, ölçülü olarak sizin için iyi olabilecek çoklu doymamış ve tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindir. 100 gram için 740 kalori alırsınız. Söylemeye gerek yok, küçük bir avuç fazlasıyla yeterli.

-Müsli

Sabahları şekerli tahıl çeşitleri yerine müsliyi tercih ederek “iyi” olduğunuzu düşünebilirsiniz, ancak beslenme etiketini her zaman kontrol ettiğinizden emin olun! Bazı kaseler şeker ve yağlarla (kurutulmuş meyve ve müsli) doludur. 100 gram sizi neredeyse 400 kaloriye ulaştırır ve buna süt dahil değildir.

-Avokado

Avokadolar kalp-sağlıklı yağlarla dolu olmasına ve sizin için hiçbir şekilde sağlıksız olmasına rağmen, ölçülü yemezseniz çok fazla kalori içerirler. Bir bütün avokado yaklaşık 322 kaloriye sahiptir.

-Kırmızı şarap

Akıllıca tükettiğiniz sürece çok sağlıklı bir antioksidan kaynağıdır ve kilo alımını bile önleyebilir! Porsiyon yaklaşık 130 kalori içerir, bu da şarabın akmasını sağlarsanız hızlı bir şekilde artabilir.

-%70 Kakaolu Bitter Çikolata

Herkes beyaz çikolatanın ailedeki en kalorili olduğunu düşünür. Hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm ama içerdiği kakao yağı sayesinde en fazla kalori ağırlığını taşıyan %70 veya daha fazla kakao içeren bitter çikolatadır. Yine de sütlü çikolata ve beyaz çikolata çok geride değil. Her 100 gram için yaklaşık 560 kalori sayın. Veya sadece iki kareye sahip olun ve güvende olacaksınız!

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.