Dünyanın En Pahalı Terk Edilmiş Yapıları

Dünyanın En Pahalı Terk Edilmiş Yapıları
Yayınlama: 26.07.2023
Düzenleme: 26.07.2023 15:53
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Görkemli projeler inanılmaz miktarda paraya mal olabilir, ancak gerçek mühendislik harikaları olan fikirleri hayata geçirmek asla ucuz bir iş değildir. Bir saraya, lüks bir tesise veya görkemli bir eve dökülen para miktarı nicel olarak ölçülebilirken, yapının uzun ömürlülüğü neredeyse tamamen tahmin edilemez.

Bir bina, yalnızca on yılda bakıma muhtaç hale gelmeden önce yüz yıl ayakta kalabilir. Tüm Olimpiyat köyleri milyarlarca dolara mal olabilir, ancak son cirit atıldıktan sonra çürümeye bırakılır. Bir zamanlar binlerce kişinin ayak sesleriyle uğuldayan tema parklarından, sadece deniz kabuğundan ibaret olan görkemli evlere kadar, unutulmuş yerlerden oluşan koca bir dünya var. Sadece birkaç yıl süren bir projeye 40 milyon dolardan fazla para akıtmayı hayal edebiliyor musunuz? Risk almaya istekli değilseniz kesinlikle içinde bulunulması gereken bir iş değildir.

105 Binası olarak bilinen otele 750 milyon doların üzerinde para düşmesine rağmen, geliştiriciler oteli hiç açmadı. 2011’de dış cephe bitmeden önce çalışmalar 1992’de durduruldu. 2018’de kısmi açılış için planlar yapılmış olsa da, inanılmaz derecede pahalı olan otel, bölgenin geri kalanı üzerinde beliren boş bir gemi olmaya devam ediyor.

Ryugyong Hotel, geliştiricilerin olmasını istediği yer olacak mı, yoksa gidişatın dönmesi için artık çok mu geç? Projeye ne kadar para döküldüğü göz önüne alındığında, bundan sonra ne olursa olsun, bu kaybedilen bir oyun olabilir.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.