Amazon kadınları

Yayınlama: 13.06.2022
A+
A-

 

Tarihte ve Mitolojide Amazon kadınlarını okumuşsunuzdur…

Yalnızca kadınlardan oluşan savaşçı bir kabile olarak geçer. Henüz bluğ çağlarından ya da genç kızlıklarından itibaren memelerinden birini keser yarayı dağlarlardı…Bu yüzden AMAZON kelimesi memesiz anlamına gelir…

Amazon kadınlarının memelerinden birini kesmelerinin bir amacı da okçuluktu…Evet okçuluk.

Bazı tarihçilerce okçuluğu bulan ve geliştiren ilk topluluk olarak kabul edilir.Ok atanlar bilir, oku atmak için yayı iyice germek gerekir,gerebildiğiniz kadar dengeli gereceksiniz sağlaksanız ve sağ elinizle geriyorsanız sağ memeniz, solaksanız sol elinizle geriyorsanız sol memeniz yayı çok fazla germenize engel olur.Bunu önlemek için Amazon kadınları yay gerdikleri yöndeki tek memelerini kesiyorlardı….

AMAZON KADINLARI KARADENİZLİDİRLER…

Klasik Yunan mitolojisinde tamamı kadın savaşçılardan oluşan tarihe damgasını vurmuş bir ulus olan AMAZON ların yerleşim bölgesi Karadenizdi.  Çoğu kaynakta bu kadınların Anadolunun kuzeyindeki SAMSUN yakınındaki TERME çayı civarında  yaşadıkları bilinir.

DEDE KORKUT destanında AMAZONLAR…ALP kızları olarak nitelendirilirdi.

Anadolu Amazonlarının devamına da SARMATYANLAR denilir. Amazonların öne çıkan kraliçeleri arasında  Truva savaşında yer alan PENTHESİLEA  ve kardeşi HİPPOLYTA…Atlantislileri yenen ve İzmir i kuran MYRİNA sayılabilir…EFES deki ARTEMİS tapınağının temellerini AMAZONLAR atmışlardır.

M.Ö. 2000 li yıllarda yaşamış tamamı kadın savaşçılardan oluşan bu ulusun kadınları çiftleşip doğurmak için senede bir defa başka kabilelerden erkeklerle beraber olurlardı. Yaşadıkları yere asla erkekleri sokmayan bu kadınlar doğurdukları çocuk  kız olursa yanlarına alıkoyup savaşçı olarak yetiştirirler ,erkek olursa ya öldürürlerdi  ya da babalarının yanına gönderirlerdi…

Kadının adı yok…diyenlere Amazon tarihini okumalarını tavsiye ederim…

Günümüzde kadınları döven erkeklere….kadınlara tecavüz eden erkeklere…kadınları öldüren erkeklerin üzerlerine  AMAZON kadınlarını göndermek için neler vermezdim….

AMAZON kadınlarının bu cani adamlara verdikleri cezaları ,işkenceleri ve  yaptıklarını zevkle izlerdim.

Ne güzel olurdu…Kısas a kısas…

HİİİÇ KIZMAYIN …kısas a kısas İslamda da var zaten…

Var mı daha ötesi ?….

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Volkan Sevenler dedi ki:

    Evet bu yazıyı erkeksi terliksilerin okuması gerekiyor