KABE’DEKİ  İT…

Yayınlama: 27.01.2024
Düzenleme: 26.01.2024 15:55
A+
A-

Dinimize zarar verenlerle ,saptıranlarla, İslam’ı menfaatleri için kullananlarla,  müminleri kandıranlarla ilgili olarak güzel bir yazı okudum sosyal medyada…Gerçekten de çok ilginç ve ibretlik bir yazıydı, sizlerle paylaşmak istiyorum.

‘’ Bir köyde, Zengin bir Türkmen ailenin evine Şıh olduğu söylenen bir misafir gelir. Köylülerle birlikte kalabalık bir misafiri buyur ederler. Köylüler ne keramet edecek diye Şıh’ın ağzının içine saf saf bakarlarken, Şıh arada bir irkilir gibi yapıp sıçrayarak gaibe bakar gibi bakar ve ikide bir ‘’-Hoşşt’’ der.

Köylüler bunun bir keramet olduğunu sanırlar, ama ne karameti olduğunu anlayamamışlardır. Merakla sorarlar…

‘’-Yaa Şıh hazretleri ,neden arada bir hoşşt diyorsun ?’’

Şıh kurumla cevap verir:

‘’-Buradan Kabe’yi görüyorum. Bir köpek Kabe’nin duvarına işeyecek gibi oluyor, onu hoşşt diye kovalıyorum’’

Köylülerin itikadı birken bin olur…Olanları kapının eşiğinde dinleyen evin hanım ağası  sofrayı hazırlatır, herkesin önüne üzerinde et olan pilav gelir…Köylüler iştahla yemeğe başladılar…Fakat Şıh’ın tabağında sadece pilav vardır. Şıh bir süre üzeri etsiz tabağa baktıktan sonra kapıda beliren Hanım ağaya:

‘’-Benim tabağımda niye et yok, bunun bir sebebi var mıdır? Eyy hatun?’’ diye sorar…

Hanım ağa yaklaşır ,tabağı ters çevirir ,onun etlerini pilavın altına koymuştur…Pilavın altında etlerin gözükmesiyle ,elindeki kepçeyi şıh’ın kafasına indirir…

‘’-Ulan tabağındaki eti görmedin de, Kabe’deki iti mi gördün ?…’’

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.