JAPONLARIN VAZGEÇİLMEZ MEYVESİ

Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

Bilindiği gibi Japonlar Dünya’da en uzun ve sağlıklı yaşayan bir millet. Bunun nedeninin beslenme alışkanlıklarındaki denge ve uyum olduğu bilinir. Çünkü JAPONLAR deniz ürünleri ve meyve ağırlıklı beslenirler.

Hemen hemen her türlü deniz ürünü tüketilir. Meyve olarak da favorileri erik ve hurmadır.

Tam da mevsimindeyiz. Cennet hurmasının zamanı (Trabzon hurması) da denilen klasik küçük kurutulmuş Arap Hurmasından farklı olan taze yenen , Ülkemizde Cennet Hurması ya da Trabzon hurması olarak bilinen bu meyve Japonya da JAPON ELMASI olarak adlandırılıyor.

Dünya Mitolojilerinde de ise Tanrıların meyvesi olarak biliniyor. Çünkü mucizevi faydaları var.

Bu meyve A vitamini, C vitamini ve K vitaminiyle doludur. Kansere karşı yüksek koruma sağlar.

Antioksidan içeriği yüksektir. Bu meyveden tüketen insanların kışın soğuk algınlığı ve grip e yakalanma ihtimali çok düşüktür. Lif oranı o kadar yüksektir ki, tüm sindirim sorunlarını çözebilir. Yiyeceklerin çok daha iyi bir şekilde sindirilmesini sağlar. Kabızlığı giderir. Bağırsaklarınız sağlıklı olursa siz de sağlıklı olursunuz. Sindirim çok önemlidir.

Her hafta mutlaka 3 veya 4 adet tüketilmelidir.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Kalp sağlığına çok faydalıdır. Atardamarlarda Yağ birikimini engeller. Kalp damar tıkanıklığına karşı koruma sağlar. Kalp kaslarınızı güçlendirir ,kalp krizini önler.

Zayıflamak için faydalıdır. Çünkü metabolizmanızı hızlandırır. Yağ yakımını arttırır ,i ştahı azaltır tok tutma özelliği sayesinde kilo vermenize büyük katkı sağlar. Günde 1 adet yemeniz yeterlidir.

Japonya da bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre

Trabzon Hurmasının içinde yer alan  “tanen” maddesinin Covid 19 a yakalanma riskini düşürdüğü ve yakalananlarda ise ciddi semptomlar yaşama ihtimalini düşürdüğü tespit edilmiştir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.