İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞIYLA İLGİİLİ OLARAK ,  İLHAM ALİYEV DİYOR Kİ !…

Yayınlama: 21.12.2023
A+
A-

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev e soruyorlar…Arap İsrail kavgasına neden karışmıyorsun ? diye

Şöyle cevap veriyor…

‘’-Ey ehali,  eziz temaşacılar ,bizim torpaglarımız 30 yıl Ermeni işgalinde galdı. Men bir tane Arap’ı bizim lehimize nümayiş (gösteri) yaptığını ne görmüşem ne işitmişem. Sadece Türk gardaşlarımız  kömeg (yardım etmek) ettiler bize. Hocalı da soykırım yapıldı ARAP ALEMİ Ermeniyi destekledi. Men şimdi neye göre Arap davulu çalacakmışım ? Menim davam Türk davasıdır.’’

Tarihe…Geçmişe bir bakalım…Geçmiş ve yazılı belgeler ve de kitaplar yalan söylemez.

Birinci Dünya Savaşında Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde Arap yarımadasında ve Ortadoğu da kalan son topraklarımızda Araplar ne yaptı ?…

Osmanlı İmparatorluğunu mahveden Emperyalist ülkelerle bilhassa İngiltere’yle birlik oldular. İngilizlerin Halifelik ,krallık ve altın vaad lerine kanarak. O dönem Filistinlilerin başında olan Şerif Hüseyin kabilesini ve diğer Arap kabilelerini de topladı, Osmanlı askerlerine İngiliz askerleriyle birlikte saldırdılar .O da yetmedi hastanelerde tedavi gören Osmanlı askerlerini hasta yataklarında katlettiler .O da yetmedi o topraklarda evlenip yuva kurmuş olan subaylarımızın ailelerini dahi öldürdüler…

(bakınız…Gelişim Yayınları Dünya savaşları dizisi 2.cilt 365.sayfa ARAP İHANETLERİ başlıklı yazılar ve belgeler)

15 Ağustos 1984 den beri terör örgütü PKK nın saldırıları sonucunda bu güne kadar sivil asker ve polis olmak üzere toplam 40.000 Türk vatandaşımız katledildi…Araplar ne yaptı ?

Sustular. O da yetmedi Filistin de ve Suriye de Bekaa vadisinde PKK kamplarının kurulmasına hatta Aponun ikamet etmesine izin verdiler.

Türkiye’nin ,Temmuz 1974 Kıbrıs çıkarması oldu.Araplar ne yaptı ?

Filistin Lideri Yaser Arafat ,Yunan EOKA cı Makarios ile müttefik olarak dudak dudağa öpüşerek poz verdi. Ve Arafat Filistinlilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ni tanımadığını resmen beyan etti. Tabii buna diğer tüm Arap ülkeleri de katıldılar. Hala KKTC yi tanımazlar.

(İnternete girin bu haberlerden ve resimlerden onlarcasını göreceksiniz.)

1980 li yıllarda ASALA diye bir terör örgütü vardı .Yurt dışında görev yapan  onlarca Büyükelçilerimizin ve büyükelçilik görevlilerinin  bir çoğunu aileleriyle birlikte suikastlerle öldürdüler…Araplar ne yaptı ?

Başta Filistinliler olmak üzere Türklere karşı Ermeni davasını savunarak Ermenilerin yanında yer aldılar ve hiçbir tepki göstermediler.

Geçmişte ve günümüzde Türkiye’nin ve Türklerin sorunlarıyla ilgili olarak tek bir Arap ülkesinin ya da tek bir Arap’ın Türklerin lehine tek bir şey yaptığını gördünüz mü ?

İLHAM ALİYEV ,  yerden göğe kadar haklı değil mi !…

ALLAH AŞKINA…görün gerçekleri , ve kendimize kendimizden başkasının dost olmayacağını anlayın.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.